Ne csüggedjen az Orvoskamara, se a szakszervezet, avagy az Operában is vezényelnek ám!

2020. október 31. 10:46

Nem bírom a farizeusokat.

2020. október 31. 10:46
Ókovács Szilveszter
Origo

„Szakszervezeti vezetők… Sajnos, rájuk mindig számíthatunk, a belekötés és az ürömvegyítés mestereire, akik a minapi gyakorlatilag automatikus jogviszonyváltásnál is simán lebeszélték volna a dolgozókat munkaviszonyuk meghosszabbításáról (családjaik fenntartásáról, ráadásul ilyen bizonytalan helyzetben, hahó! – rá legalábbis egyáltalán nem beszélték volna őket), és akiknek legnagyobb ellensége az önkéntesség. Mert az önkéntesség nem maximálisan törekszik a minimumra, hanem túlmutat a kötelességen. Ezek azért megdöbbentő dolgok, Kedves Néném. Abban a naptári évben, amelyben már több mint 6 hónapot álltunk, további plusz szabadságok kivételét firtatni, teljesen elmaradt bevételek problémáit súlyosbítva be nem próbált és le nem játszott előadások pótlékait követelni, vagy miközben napi 5 étkezéssel gondoskodunk a filmfelvételt készítő kollégákról, levélben állítani, hogy ők étlen-szomjan vannak tartva – ilyen szemelvényeket tudnék felidézni szakszervezeteink levéltömegéből. Vagy a keresztbe fekvési kísérletet trianoni videóink készítésekor.

Természetesen azt senki se várja – én biztosan nem, mert ismerem őket jól –, hogy netán ne akadályozzanak, hanem vezessenek egy-egy önkéntes akciót: nekik csak sztrájkból van nagydoktorijuk. Ha nem is jelentkeznek operátornak a Mentőkhöz, azon túlteszem magam, s ha mégis ők maguk vagy bármely családtagjuk érintett lenne, magam is megteszem, amit az irányítási központból kell, mert ez így fair. De biztosan fair-e az ő hozzáállásuk? Mint az Orvosi Kamara fura kommunikációja: a történelmi méretű béremelés óta csak annyit sikerült artikulálni, hogy vezényelni őket aztán ne vezényelje senki – de hát járvány van, ugyan mit kellene tenni?

Vajon a demagógia és küllők közé dugdosott pajszerek ellen lesz-e valaha vakcina Néném szerint? És az érdekképviselő, aki a csaknem egy hónap után újrakezdett előadások előtt három órával ezek elhalasztását követeli (Poppea-premier), mert pár nappal korábban az adott, mindössze 25 fős zenekar tagjai lehettek közös – jó nagy, 900 m2-es – fedél alatt egy később coviddal kiszűrt énekessel? Ez az érdekképviselő jár boltba vajon? Vagy utazik villamoson? Vagy hazamegy a gyereke az iskolából, hogy olyan radikális intézkedésekre kényszerítse az intézményét, amelyek a minimális működéssel is összeegyeztethetetlenek, és amelyeket különben maga sem tud tartani sem otthon, sem máshol?

Nem bírom a farizeusokat, Néném. Alighanem Erkel Ferencnek, alapító főzeneigazgatónknak volt igaza, amikor sakkszervezetet alakított, nem szakszervezetet!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 01. 08:03
Most akkor hogy is van ? Baromira örülnek nálunk , hogy 154 csillogó szemű orvostanhallgató megy önként tesztelni Szlovákiába 1000 euróért egy napra feláldozva szabad idejét . Itthon meg még mindig nincs rendes tesztelés és megfelelő mennyiségű orvos. Most boldognak kéne lennem ?Tudom, hogy két napra mentek, de itt is szívesen mennének, ha szűk markú kormányunk megfizetné őket. De itt nem hajlandók fizetni a tesztelésért, itt a betegek kell kifizessék ha tesztet szeretnének.
Jack Reynor
2020. október 31. 23:16
Olyan a haja, mint Bobby Ewingnak.
hihhaa
2020. október 31. 18:10
"a történelmi méretű béremelés óta csak annyit sikerült artikulálni, hogy vezényelni őket aztán ne vezényelje senki - de hát járvány van, ugyan mit kellene tenni?" Egészségügyi vészhelyzetben rendben van az átvezénylés, ezen nincs vita, ez korábban is lehetséges volt. Az új törvény szerint viszont járvány nélkül, normál körülmények között is lehetséges volna 1+1 évre átvezényelni az orvosokat az ország egy bármely másik pontjára. "járvány idején, amikor nem a normális munkarendben kell dolgozni, elkerülhetetlen a vezénylés, más kérdés, hogy a vezénylés nem lehet napi gyakorlat." Ezt maga Orbán Viktor mondta a szájával a tévében. Ha sikerült volna ezt leírni, most nem lenne rajta vita.
Senki Alfonz
2020. október 31. 16:09
Ezt a faszt nyugaton komolyabb operaházakba még érvényes jeggyel sem engednék be!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!