Dúró néni meséje

2020. október 23. 07:56

Dúró néni már kisirgum kora óta szeretett volna politikus lenni.

2020. október 23. 07:56
Kulcsár Árpád
Transindex

„Volt egyszer, hol nem volt, egy Trianon által megharmadolt földön, hetedhét határon hál’ Istennek is túl, mondom, a földön, amit Csonka-Burgumnak hívnak, s az irgumok lakják, volt egyszer egy csenevész politikuspalánta, úgy hívták, hogy Dúró néni. Dúró néni már kisirgum kora óta szeretett volna politikus lenni, sóvárogva figyelte a Nagy Házat, amelyben az ország fazeka volt, s amely fölött a Fő-fő Irgum uralkodott. Szeretett volna ő is Fő-fő Irgum lenni, hiába tudta, hogy a női irgumokat nem erre nevelik.

Felkerekedett egyszer, gondolta, megnézi belülről is, be is ment az ajtón, s hát, ott annyi volt az urambátyám (és néhány uramnéném), hogy Dúró néni csak meresztette a szemét, hogy juthatna ő is az országfazék mellé. Szeretett volna ő is pénzt, paripát, fegyvert, mert hát nem is igazi politikus, akinek nincs. De hát ott marakodtak a grófok, bárók, hercegek, meg a néhány uramnéném is a koncon, a nagy parlamenti kupola alatt, s Dúró nénire rá se hederítettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. október 24. 11:14
Nagyon vicces Ádika azt álmodta délutáni szunyája során a rácsos kiságyában, hogy neki feltétlenül bele kell mesikélnie a komoly felnőtt nénik és bácsik dolgába. Így sikerült.
kaltran
2020. október 23. 21:41
A pofád, meg a gonzo dumád így együtt büdös, nyúlós trágyalé. állatorvosi lónak elmennél egy igaz magyar új (illiberális) egyetemen, megmutatandó: mivé ne váljunk semmiképpen.
Felvidéki MAGYAR
2020. október 23. 19:03
Ide figyelj takonygerinc! Dúró Dóra mellett te egy kis köcsög vagy, aki a lába nyomába sem lehelhetsz bele! Vili? Meglátod, egyszer szembe fog jönni a péklapát, te kis bűzös borz!
nyugalom
2020. október 23. 13:48
4 gyermeke van! Ennek a baromnak a szülei a föld alá süllyednek szegyenükben, hogy ilyen halmazuk van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!