A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több térképet Washingtonba, több fogalmat Biden fejébe!

2020. október 16. 20:50

Nem szerencsés amerikai részről alázni a Washington, Moszkva és Peking közötti csatatéren létezni és manőverezni próbáló, szuverenitásukra büszke közép-európai országokat.

2020. október 16. 20:50

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje a NATO szétfeszítésével gyanúsította meg Magyarországot és Lengyelországot. Az ABC News csatorna által Philadelphiában szervezett, csütörtöki választási fórumon elmondta, hogy „látjuk mi történik Fehéroroszországtól kezdve Lengyelországon át, Magyarországig, valamint a totalitárius rendszerek térnyerését a világban, […] jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja […] szerelmesleveleket küld a koreai diktátornak és képtelen megbüntetni Putyint”. Szaftos sorok.  

Díszes társaságba kerültünk. Lengyelország és Magyarország Fehéroroszországgal karöltve sétál a diktatúrák sötét mezején, a terror fája alatt pedig Kim Dzsongun és Putyin várja őket egy piknikkosárral. Akár szemet is hunyhatnánk Biden ostoba és meggondolatlan kijelentése felett; esetleg megkérhetnénk a demokraták elnökjelöltjét, hogy a térképén mutasson rá hazánkra és Lengyelországra, ha megy neki.

Biden a NATO szétverésével vádolja azt a Lengyelországot, amely az európai kontinensen az Egyesült Államok egyik legerősebb barátja és szövetségese.

Biden Lengyelországot a totalitárius államokkal említi egy lapon, ugyanakkor beszélő adat, hogy a rendőrségbe vetett bizalom Lengyelországban 71%, az Egyesült Államokban 48%. A totalitárius államok arról ismerszenek meg, hogy magas a karhatalmi szervekbe vetett bizalom, nem? A lengyelek 83%-a megbízik a hadseregben, az önkormányzatok pedig a lakosság 74%-ának élvezi a bizalmát. Gondolom ez is a totalitárius rezsimek jellemzője. Netán a BLM-tüntetések hiánya lenne probléma?  

Biden akkor vádolja Lengyelországot és Magyarországot a NATO szétverésével, amikor mindkét ország hatalmas erőfeszítéseket tesz a szövetségépítés és haderőfejlesztés területén, célul tűzve ki a NATO által elvárt 2%-os GDP arányú védelmi kiadásokat. A Magyar Honvédség egymilliárd dollárért vett légvédelmi fegyverrendszert Washingtontól; Varsó pedig 32 darab F35-ös vadászgép tulajdonosa 4.6 milliárd dollárért cserébe – csak, hogy pár konkrét beruházást említsünk. Érezzük a NATO lengyel és magyar bomlasztását, nem?  

Biden azt a Trump adminisztrációt vádolja külpolitikai tehetetlenséggel, amely épphogy

konfliktust vállalt az európai államokkal

– teljesen jogosan – a NATO-ban betöltött szerepvállalásról és a védelmi kiadásokról. Amely túlmutatott a befagyott NATO-kapcsolatokon és felnyitotta Európa szemét, hogy önnön maga védelméről önnön magának is kell gondoskodnia. 

Biden Fehéroroszországhoz hasonlítja hazánkat és Lengyelországot. A hétvégén volt szerencsém eltölteni Minszkben pár napot –helyszíni riportunkat a jövő heti Mandiner hetilapban olvashatják majd.

Nos, Belaruszban békés embereket vernek meg az utcán és sokakat visznek el rendszám nélküli, elsötétített kisbuszokkal. Lukasenka a tüntetések kezdete óta közel 12 ezer embert zárt börtönbe, a belarusz ellenzék cellarács mögött tölti mindennapjait. Aki megúszta a börtönt, az külföldre menekülve nézi, ahogyan a hétfői nyugdíjastüntetést gumibottal verik szét. Majd mindezek után a belügyminiszter első számú helyettese megfenyegeti a lakosságot, hogy belelövet a tömegbe, mivel az nem békés, hiszen gumikat éget és barikádokat emel. Kár, hogy ez hazugság – vasárnap ilyenek nem történtek Minszkben.

Biden, úgy tűnik, ezekkel nincs tisztában,

ugyani ha tudná, mi folyik Belaruszban, nem hasonlítaná Magyarországot és Lengyelországot Lukasenka diktatúrájához.

Minszkben a kommandósok sorszám nélkül verik a tüntetőket – ne feledjük, ilyen nálunk is volt. 2006-ban, tudjuk, milyen kormány alatt, tudjuk, kinek a jóvoltából.

Szóval Biden szerint totalitárius rendszer vagyunk – ahol szabadon lehet tüntetni, akár tartósan egyetemet foglalni – és ahol nem kell tartani attól, hogy a saját házadban lőnek agyon. Egy kolléga amerikai ismerőse éppen ezt az érvet hozta fel, amikor kérdezték, miért költözött ide családjával az Egyesült Államokból.

Az a Biden kéri számon közép-európai országainkat, akinek a pártja nyakig benne volt abban, hogy a BLM-tüntetések elfajuljanak, káoszba torkolljanak és felbolygassák a társadalmat. A BLM-őrület miatt korlátozták a rendőrség forrásait és jogait, amik miatt a bűnözés és az abból eredő halálozás meredeken megnőtt, soha nem látott erőszakhullámot képezve – csak a függetlenség napi hétvégén 87 emberre nyitottak tüzet Chicago belvárosi kerületeiben, 17-en haltak meg. Biden erre büszke lenne? Nem hinném. A tanácsadói által súgott Közép-Európa-fóbiát azonban felböffenti egy-egy kampányrendezvényen és várja a vállveregetést. 

Nem tudom, Biden hányaveti kiszólása a közép-európai államok felé mégis mennyi szavazatot hozhat neki – mi is lesz vajon a hatalmas amerikai lengyel diaszpóra véleménye? Kaphat egy piros pontot a liberális elit részéről,

de a nemzetközi kapcsolatokban ez aligha lesz kifizetődő.

Nem szerencsés amerikai részről alázni a Washington, Moszkva és Peking közötti csatatéren létezni és manőverezni próbáló, szuverenitásukra büszke közép-európai országokat. 

De legalább egy kiszólás erejéig máris belekóstolhattunk abba, milyen lenne, ha visszatérnének a demokraták a Fehér Házba.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 18. 15:09
Barnabi,hogy te milyen okos vagy...:) :) :)
Frick László Intézet
2020. október 18. 08:14
Több fogalmat egy agyi érelmeszesedett lyukas kasba? -aki 10 éves kora óta nem tanult földrajzot meg történelmet?
adonyi29
2020. október 17. 23:28
A fiának akar szerződést...
zakar zoltán béla
2020. október 17. 13:18
Biden a vatta-bélelt koponya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról