Az akasztóvonatokat is suvickolják már?

2020. október 04. 22:24

A magyar néplélekben maradandó sérüléseket okozó Tanácsköztársaság után 101 évvel, 2020 nyarán Gyurcsány népbiztos vizionált magának – valamint elv- és üzlettársainak – „néphatalmat”.

2020. október 04. 22:24
Rákay Philip
Origo

„»A hatalom a mi kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába... A vértől nem kell félni. A vér acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket

Száz éves, dermesztő mondatok ezek, amelyekhez ennyi idő távlatából is lehetetlen hozzászokni. 1919 tavaszán Szamuely népbiztos ekképpen foglalta keretbe a kommunista eszme és gépezet működésének gyilkos ars poeticáját. Tudjuk, mi lett a vége...Szomorú faktum, hogy a történelem mindig ismétli önmagát, mert az emberi arkhé változatlan. Az áruló, a gazember, a hatalomért bárkin átgázoló, vagy épp a hősszerelmes archetípusa éppúgy létezett az antik görög drámák idején, mint Shakespeare korában, s működik ma is. A díszlet, a jelmez, és némiképp a módszerek változtak csupán...

A magyar néplélekben maradandó sérüléseket okozó Tanácsköztársaság után 101 évvel, 2020 nyarán Gyurcsány népbiztos vizionált magának – valamint elv- és üzlettársainak – »néphatalmat«, s perverz gondolatkísérletében azonnal az általa szabályozott, levegő nélküli világról, s földönfutóvá tett jobboldaliakról onanizált. Majd pár hét elteltével – bocsánatkérés helyett – emelte a tétet, s mindenkit nyíltan megfenyegetett, aki szerinte az orbáni Magyarország megteremtéséhez hozzájárult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. október 05. 20:12
Akasztós famillia hagyományőrző .
Esvány
2020. október 05. 14:50
Milyen jó, hogy az ellenségi surmók ötpercenként bizonyítják, hogy nem szabad rájuk (velük egyetértően) szavazni!
Robur
2020. október 05. 11:22
Filippinó, sikerült már megszámolnod a Kossuth téren azt a 2 millió embert?
Nori70
2020. október 05. 09:48
Fülöpke, ez nagyon gyenge!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!