Az a „rohadt kormány” nagyon megemeli az orvosok fizetését!

2020. október 08. 11:58

Sok ember lett milliárdos az ingyenes egészségügyi ellátásból. A betegek, az orvosok, a szakdolgozók tulajdonképpeni kirablásából.

2020. október 08. 11:58
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok.hu

„Általános közfelháborodást keltett ellenzéki és egyéb körökben is, hogy az a „rohadék kormány” nagyon megemeli az orvosok fizetését. A reakciók alapján teljesen érthető, hogy a kormány eddig ódzkodott ettől a népszerűtlen lépéstől. Az ellenzék azt találta felháborítónak, hogy most már nem mondhatja, nem keresnek eleget és természetesen azt is kijelentették, hogy ők sokkal jobban megemelték volna. A többi egészségügyi dolgozó is azonnal hasonló mértékű emelést kezdett követelni magának. A szakértők pedig kijelentették, hogy a nagyon jelentős fizetésemelés növelni fogja az orvoselvándorlást. Az orvosok szervezetei meg siettek kinyilvánítani, hogy nehogy már kötelességeik keletkezzenek attól, hogy rendes fizetésük lesz.

Szeretném kijelenteni, hogy én nagyon orvospárti vagyok. Nagyon tisztelem az orvostársadalom azon 70-75 százalékát, aki ért is a szakmájához és a legjobb tudása szerint, nagyon sokszor az emberi teljesítőképesség határán dolgozva rendesen el is látja az elé kerülő betegeket. Csak az a másik 25-30 százalék ne lenne. Pedig az egészségügy valódi problémáinak döntő részét ők okozzák, egybeépülve azzal az egészségügy kirablására szakosodott vállalkozói réteggel, amely a rendszerváltás után megjelent az egészségügy körül. De ez nem egészségügy, hanem szociológia és közgazdaságtan.

Sok ember lett milliárdos az ingyenes egészségügyi ellátásból. A betegek, az orvosok, a szakdolgozók tulajdonképpeni kirablásából. Ez a modern egészségügy alapvető problémája egyébként, az iparággá, sőt tulajdonképpen különböző logikájú iparágakká változó, alapvetően technológiai alapú egészségügy szükségszerűen lesz vadkapitalista, mert annyira bonyolult, hogy gyakorlatilag szabályozhatatlan. És a lopásra (ez eufemizmus a »meggazdagodásra«) hajlamos emberek, akik mindenütt ott vannak, ezt azonnal és egyre jobban ki is használják. És ráadásul ezek nem egyszer kiváló orvosok egyébként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2020. október 09. 01:09
El kell olvasni az eredeti cikket. Tulajdonképpen nagyon szép cikk.
BőröndÖdön
2020. október 08. 22:55
Arisztid a szokásos nulla.
Pelso j.
2020. október 08. 18:03
Nem szabályozhatatlan, jelenleg is nagyon sok szabály, protokoll van az eü-ben. Nevetséges, hogy ezzel maszatolnád el a fidesz tehetetlenségét.
Pierre
2020. október 08. 17:31
a kormány előállt a béremelést tartalmazó törvényjavaslattal. A MOK-nak is megküldték azt véleményezésre: egészen pontosan 4(!), azaz NÉGY órát adtak nekik a 38 oldalas jogi szöveg átnézésére és kommentálására. Vajon mi lehetett a nagy sietség oka egy olyan törvénynél, ami leghamarabb 2021. január 1-jén nyúlna hozzá az orvosok bérének? Csak nem az, hogy ne lehessen nagy botrányt csapni a törvénytervezet felháborító szövege körül a törvény elfogadása előtt? A törvénytervezet ugyanis több fontos ponton is változtatott a MOK javaslatain, anélkül, hogy erről előzetesen tájékoztatták volna őket. Az új törvény gyakorlatilag jól fizetett szolgákat csinál az orvosokból. Az épp lázadozni kezdett orvostársadalom betörésére szolgál. Hiszen innentől két lehetőség is lesz egy "ugráló" orvos lecsitítására: "Bezárjuk a magánpraxisodat vagy átdobunk egy lepukkant borsodi kórházba 2 évre. Na ugye, hogy nincs ellenvetésed? Köszönjük."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!