Válasz Karsai Lászlónak

2020. szeptember 01. 14:39

A Krausz Tamással kapcsolatos perem tárgya nem a holo­kauszt kérdése volt, hanem az, hogy a történész kolléga véleményt nyilvánított vagy állítást fogalmazott meg velem kapcsolatban, ami miatt engem nem kevés hátrány ért.

2020. szeptember 01. 14:39
Szakály Sándor
Magyar Nemzet

„Karsai László továbbra is úgy véli, hogy az 1941-es Kárpátaljáról történt kitoloncolás/kiutasítás dolgában helytelen álláspontot képviselek. Magam viszont úgy gondolom, amit leírtam – és igyekeztem dokumentálni –, az helytálló, és nem állítottam egyetlen alkalommal sem azt, amit egyesek a szememre vetettek: hogy a zsidók legyilkolása idegenrendészeti eljárás.

A Krausz Tamással kapcsolatos perem tárgya nem a holo­kauszt kérdése volt, hanem az, hogy a történész kolléga véleményt nyilvánított vagy állítást fogalmazott meg velem kapcsolatban, ami miatt engem nem kevés hátrány ért. A bíróság – a Fővárosi Törvényszék 2014. június 19-én kelt ítélete – szerint Krausz Tamás nem állítást tett, hanem véleményt mondott, és ezzel nem sértette a jó híremet. Így a személyiségi jog megsértése ügyében ellene indított pert elveszítettem. Ezt az Alkotmánybíróság is így látta helyesnek. A 2017. december 19-én meghozott határozatában 8:7 arányban Krausz Tamás javára ítélt.

Visszatérve a Karsai Lászlóval folytatott vitámra, az állításom az volt – és ez nem változott –, hogy a magyar hatóságok a rendezetlen/nem magyar állampolgárságú, többségében Kárpátalján lévő zsidókat utasították/toloncolták ki Magyarországról, azokat, akik többszöri felszólítást követően sem tudták igazolni magyar állampolgárságukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. szeptember 02. 12:01
Olvasom alföldi szavait: Nem kérdőjelezem meg a jószándékodat - (ti.: Rátóti Zoltán) sőt, Vidnyánszky Attila benső hitét sem kérdőjelezem meg -, de Zoli, ezt így nem lehet. Mert hiteltelen. És lehet, hogy nincs mögötte tényleg semmi más, mint jobbító szándék, de akkor azt kell mutatni, és nem az erőt és nem a revansvágyat, és nem azt, hogy itt eddig mindig, mindenki, mindent rosszul csinált. Az alábbi kérdések jutottak eszembe: Miért is kell revansot venni? És ellenkezőleg, miért nem kell? Mi a revans indikációja? Mi a revans antirevansának indikációja? És végül, hogy kapcsolódik mindez a MAGYAR érdekhez? Mert mi a magyar érdek? Nemzeti, vagy nemzeti a magyar érdek? Milyen volt a színház 1945 előtt? Milyen volt a színház 1945 után 1989-ig? Milyen volt 1990-től 2010-.ig? Milyen lett 2010-től 2020-ig? Hogy lép be ebbe a magyar nemzeti érdek? Mi a magyar nemzeti érdek? Ami most LEHET, vagy az, ami 1945-óta van? Erre érdekelne a válasz.
Európai téridő
2020. szeptember 02. 10:22
Már megint az internáci hülyelvtársak által felkarolt 1941-es Kamenyec-Podolszki "vérengzés", amelyről a Katona József Színház még "tandrámát"is előadott. A "deportálás", ami "kitoloncolás" volt,egy a nemzetközi jog által is elfogadott "idegenrendészeti eljárás" részeként. A kiindulópont Szirtes Yoltán "ügye" volt, aki beperelte a Magyar Államot az akkori események miatt. Bővebben erről: https://www.szombat.org/archivum/korn-horvath-zsuzsa-a-szirtes-ugy-1352774047
Lotti
2020. szeptember 01. 21:57
Krausz Tamás "kolléga" közismerten zsidó származású sztálinista.
kurbitalis
2020. szeptember 01. 18:15
https://www.peticiok.com/signatures.php?tunnus=tiltakozzunk_gyurcsany_ferenc_fenyegetese_ellen&page_number=3481&num_rows=10 ÍRJÁTOK ALÁ ÉS HOZZATOK MÉG FEJENKÉNT 100-100 EMBERT!!!! EGY HÉT ALATT 36.000 ALÁÍRÁS!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!