Miért kell még fizetnünk is a kormány abszurd járványellenes védekezéséért?

2020. szeptember 15. 16:55

Frászt akarnak dolgozni az emberek, éhen halni nem akarnak.

2020. szeptember 15. 16:55
Kiss Soma Ábrahám
Mérce

„Félreértés ne essék: elsősorban nem a széles társadalmi érdekeket szolgálja a gazdaság normális működése, hanem a cégekét, melyeknek igenis komoly bevételkiesést okozna, ha ismét, a tavaszihoz hasonlóan leállna az ország, hogy lassítsuk a járvány terjedését. Azazhogy lenne a kormánynak lehetősége arra, hogy a társadalmat ne üsse meg olyan durván egy esetleges újbóli leállás, csak épp egy megfelelő munkanélküli segélyezési rendszert kellene kialakítani hozzá, és máris nem tűnne olyan igaznak a kormányzati mantra, miszerint azért nem lehet lezárni az országot, mert veszélyeztetné az emberek megélhetését.

Hiába lobogtatja a miniszterelnök vagy bárki más a nemzeti konzultáció eredményeit, és hiába derül ki a válaszokból, hogy az emberek dolgozni akarnak – frászt akarnak dolgozni, éhen halni nem akarnak, tízórákat állni a szalag mellett meg viszonylag keveseknek a hobbija.

Itt a kormányzati irányelvek, nevesül a tőke érdekeinek kritikátlan kiszolgálása az, ami veszélyezteti az emberek megélhetését, és nem utolsó sorban az egészségét, miután a járvány terjedésének korlátozására legfeljebb oly mértékben hoznak intézkedéseket, amíg a gazdasági szereplők érdekeit nem sértik – és ezt a modellt ráadásul a társadalom érdekében hozott intézkedéscsomagként próbálják eladni.

Na és ebből a szempontból különösen bicskanyitogató, hogy abban a helyzetben, mikor a fertőzés terjedésének minél szorosabb követése, és a fertőzöttek elkülönítése lenne a megoldás a modell – viszonylag – »biztonságos« fenntartására, még a kísérlet alanyai fizessenek a részvételért.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a kormány vagy képtelen kiállítani az ehhez szükséges kapacitásokat, vagy csak a szavak szintjén érdekli az állampolgárok egészsége – és egyik lehetőség sem különösebben reménykeltő.
Mert hiába vezényelnek délceg honvédeket akár az összes kórházba, számtalan háború is bizonyította már, hogy járványok terjedése ellen ez nem elég. Az alábbi kép például sokkal megnyugtatóbb lenne, ha a katonák a járványügyi szempontból nagyjából teljesen felesleges határzár helyett mondjuk a tömeges, ingyenes tesztelésben vennének részt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. szeptember 16. 14:13
Te is a leütésszám alapján kapod a pénzed, nem a tartalomra, mert ez a szar már megint semmiről nem szól? Mi voltunk a 10 millió foci szakértő országa, mára már mi vagyunk a 10 millió pénzügyminiszter és járványügyi szakértő országa is. Döbbenetes fejlődés, azt jelzi, hogy mi lettünk a megszámlálhatatlan önjelölt mérvadó (bugyuta) országa is.
Dénia
2020. szeptember 16. 10:14
Ilyenkor az jut eszembe, mikor nemrég a 12 éves unokaöcsémről kiderült, hogy politikai fórumokon trollkodik. Gyorsan tisztáztuk is, hogy pontosan hol. Mert természetesen fingja nincsen semmiről. De nemsokára még azt is megérem, hogy majd ír valamit, amit szemléznek itt, és nekem ehhez viszonyulni kéne.
Megtalálta
2020. szeptember 16. 09:26
Ennek a rohadék ingyenélő paraziták nyilván ez a természetes. Neki járjon minden ingyen. Há nehogy már dolgozni kelljen. Dolgozzon más!
Vakfolt
2020. szeptember 16. 08:33
"Hiába lobogtatja a miniszterelnök vagy bárki más a nemzeti konzultáció eredményeit, és hiába derül ki a válaszokból, hogy az emberek dolgozni akarnak - frászt akarnak dolgozni, éhen halni nem akarnak, tízórákat állni a szalag mellett meg viszonylag keveseknek a hobbija." Azt látom, hogy te nem akarsz dolgozni, hogy szalag mellett álltál-e valaha, vagy végeztél-e az életben hasznos munkát, azt kétlem. Ha a cégnek nincsen bevétele miből fizesse a dolgozót? Majd az állam? És az meg miből, ha nincsen adóbevétele? Gondolkozzál már gyerek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!