A XX. és a XXI. század

2020. szeptember 12. 12:16

Maga Gerald Knaus nem érdekes. A rendszer az érdekes, a hálózat.

2020. szeptember 12. 12:16
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Éppen ezért maga Gerald Knaus nem érdekes. A rendszer az érdekes, a hálózat. S persze leginkább az, hogy mindez eléri-e valaha az istenadta nép ingerküszöbét.

Igazából nincsen jó hírem ez ügyben. Leimeiszter Barnabás írja a Láthatóság kasztja című kiváló cikkében:

»Hogyan, miben is áll a láthatóság előjoga? Röviden abban, hogy egyesek kisajátították a figyelmet, sőt Figyelmet, ami a posztmodern életet strukturáló látványokat megragadja, ami a látványokba való belefeledkezés különböző alakjaiban (képernyőre révedés, kapcsolgatás, klikkelgetés, bekövetés, leselkedés, stalkolás, binge watching stb.) működteti ezt a társadalmat. A kivételezettek túltengő jelenléte, láthatósága (a kultúrában, a szórakoztatóiparban, a médiában, a politikában, szóval a figyelem közterei­ben) pedig alig hagy lehetőséget arra, hogy másról, másokról is tudomást vegyünk. Így hát az az ügy válik Üggyé, a közbeszédet tartósan befolyásoló és sokszor nagy horderejű változásokat előidéző Témává, amit ők, egy többé-kevésbé jól körülhatárolható, látható társadalmi réteg tagjai fontosnak tartanak.«

Igen, erről van szó. Ettől »XXI. századi« ez a világ, és ettől »XXI. századi pártok« azok, amelyek mindezt büszkén vállalják és képviselik. És nekünk a XX. században, sőt bizonyos életérzések és értékek tekintetében egyenesen a XIX. században ragadt »maradiaknak« ezt kell tudnunk pontosan. Tudnunk kell, hogy nagyon régen volt az emberi históriában annyira ocsmány, aljas, becstelen és ostoba század, mint ez a XXI. század. Régen volt az ember ennyire kétségbeejtően együgyű, önsorsrontó, ennyire jelenidejű és szűk látókörű, régen volt már, amikor ilyen nyilvánvalóan az ostobaság és a bűn szólította fel naponta a bölcsességet és az erényt önigazolásra (Camus mester, respect!). És ennek a századnak uralkodói a Sorosok, a Sorosok famulusai, a Knausok, a Knausok famulusai, a Jourovák és Tuskok, a Jourovák és Tuskok famulusai, a Donáthok és Csehek. (A sor még nagyon sokáig, egészen a gödör aljáig, Jakabig folytatható.)

De legalább nekünk, XIX–XX. századi sétapálcásoknak és garabonciásoknak tudnunk kell, hogyan működik ez az egész. Muszáj tudnunk, hiszen mi még olvastuk a Varázshegyet is, Szindbádot is, Kafkát is, mi beleragadtunk a Gutenberg-galaxisba, éppen ezért nekünk még küldetésünk van. Ugyanis hamarosan itt a reneszánsz, az újjászületés. Hamarosan itt a nemzeti reneszánsz, és nyakunkon a normalitás forradalma. Amit majd nekünk, kelet-közép-európaiaknak és keletieknek kell megvívnunk a XXI. század és képviselői, a Sorosok, Knausok és a többi famulus ellen. Ugyanis nincsen más, aki megvívja helyettünk ezt a közelgő forradalmat.

(Post scriptum: Azért talán érdemes elgondolkodni azon, hogy ez a Knaus jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot. Ha igen, szerencsésebb lenne, ha minél előbb kitiltanák Magyarországról.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2020. szeptember 13. 13:25
Ez megint egy fontos cikk lett! Csak így tovább! (Illetve: bárcsak ne olyan időket élnénk, amikor ilyen cikkekre van szükség...!)
egripeti77
2020. szeptember 13. 13:01
Én azért nem aggódom olyan nagyon. Vidéken továbbra is rendelkeznek a józan paraszti ész adományával az emberek, még a fiatalok is többségében (csak ne tanuljanak tovább és főleg ne Nyugat-Európában vagy Budapesten). Ők, habár nem feltétlenül művelt emberek, de felteszik magukban a szükséges logikus kérdéseket az ilyen Knaus-félék kapcsán, és megkapják a helyes válaszokat is. A Comodore 64 néha több, mint az ACER... mint ahogy a T-34 is jobb volt Sherman-nál.
galancza
2020. szeptember 13. 11:20
Zsolti!Nagyon jó cikket írtál,de abszolút jóindulattal annyit hozzázteszek, hogy az istenadta nép ingerküszöbét akkor fogja elérni a valóság ha kor igényeinek megfelelően kap tájékoztatást.Azon perzse lehet háborogni hogy mit az az igény szint, de nem érdemes sokat rágódni ezen. A lényeg : akár tetszik,akár nem igazodni kell az adott kor igényihez,viszonyaihoz a 2022-es Fidesz győzelem érdekében. Az igaz hogy a 21.század emberileg,sajtóügyileg mocskosabb minden korábbi századnál, de azt látni kell hogy a politika , sajtó, kommunikáció,,kampány amióta a világ világ azóta mindig mocskos volt a világ minden országában rendszerektől függetlenül. Az átlagemberek is minden országban átlagemberek,tehát fölösleges a magyar átlagembereket túlzottan kritizálni és lenézően istenadta népnek titulálni. PLáne hogy körül nézve európában minden irányban azt láthatjuk, hogy a magyar átlagemberek, sokesetben az ellenzéki szimpatizánsok is (nem az aberrált ,fanatikus liberálbolsikra,komcsikra gondolok) normálisabbak a legtöbb európai átlagembernél.Megfelelő módon kéne őket megszólítani.Ami kétségkívül nem könnyű, de nem lehetetlen. Összességében minimum 55%-ot lazán össze lehetne hozni a Fidesz mellet 2 év múlva.Valódi jó politizálással,kommunkiációval akár 62%-ot is. Csak engedni kéne a gőgből és az eltúlzott úriemberi,bajtársi,kolostori mentalitásból. az átlagemberektől nem lehet sehol a világon elvárni hogy önmagától tájékozódjon az igazságot mondó médiákból.Ilyen soha nem volt sehol a világ egyetlen országában sem.Az átlagembereket rá kell vezetni az értelmes médiákra. Tudom nem könnyű de ilyen unalmas,primitíven szájbarágós kormánymédiával nem lehet.Hiába mondanak igazat de a mostani kormánymédia stílus rettenetesen taszító.Ezér szokott át rengeteg átlagember,köztük nagyon sok Fidesz-szimpatizáns is a hazug ellenzéki médiára és ocsmány közösségi oldalakra.
makapaka2
2020. szeptember 13. 11:15
Tökéletes cikk. Minden balliberósnak el kellene olvasnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!