Ma lenne a budapesti Pride

2020. augusztus 22. 16:29

A Pride nem a melegség propagandája, a Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy.

2020. augusztus 22. 16:29
V. Naszályi Márta
Facebook

„Ma lenne a budapesti Pride – ezért kitűztük a szivárványos zászlót a Polgármesteri Hivatal épületére. A zászlóval azt fejezzük ki, hogy a Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert kiállunk a méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát.

Sok tévhit forog közszájon a zászlóval és a Pride-dal kapcsolatban. Egyik az, hogy ez a melegség propagandája lenne. Csakhogy a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk. A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy. Azért felvonulás, mert a bujkálásnak és kirekesztésnek vet véget. Az előző években többször is sikerült részt vennem ezen a felszabadult és örömteli felvonuláson, a járványhelyzet egyik nagy vesztesége, hogy nem lehet idén megtartani.

Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek? Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a »jó többséghez« tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyi lúdas
2020. augusztus 24. 12:12
https://i.imgur.com/mllHtfr.jpg
neutrinoo
2020. augusztus 23. 20:49
itt van moderáció? ez a mandiner szólásszabadsága? :) na persze. a hatalom nem viseli a kritikát. mondjuk nem is írtam sem sértőt,sem trágárt, mint itt jónéhányan....
Krupp Skya
2020. augusztus 23. 15:44
Ma lenne a Budapest Prájd, mondja Ánusz Rózsi.
vinyó57
2020. augusztus 23. 12:18
pride nap pride hét pride hónap pride év pride évtized pride évszázad ebből látszik hogy ha kisujjadat adod akkor már a karod sem lesz elég és ki akar nyírni ...... 70 éve elindult és már semmi nem elég .....és ki akar nyírni ....ennyi már nem elég a türelmes jóindulat már a karunkat kötözték le a szivárványos zászlóval... védekezni kell vagy mindenki soros köcsög akar lenni 20 év múlva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!