A Gyurcsány, a vízibicikli, meg a tejfölös uborkaszezon

2020. augusztus 26. 18:15

A baloldal hajóágyúja, Gyurcsány Ferenc Lellén igyekezett fiatalabbra cserélni öregecskedő szavazóbázisát.

2020. augusztus 26. 18:15
Langó Róbert
Vasarnap.hu

„A balliberális erők kissé szervezetlen támadássorozatot indítottak a Magyar Tenger ellen, szokásuktól eltérően nem egyeztettek például külföldi támogatóikkal, így történhetett meg, hogy még a CNN is a magyar Riviéráról áradozott egy cikkében. Miután rájöttek, hogy besült a Balatonra irányított ágyújuk, mintha mi sem történt volna, egy elegáns fordulattal mind leköltöztek a tóhoz. Igaz, nemcsak nyaraltak, hanem »dolgoztak« is: megpróbálták elvenni a pihenésre és strandolásra vágyó emberek kedvét a pihenéstől és a strandolástól.

A déel, azaz a kisdékások alakulata vízibiciklis performansz keretében adta elő a hattyú halálát, a Balaton fideszes oligarchák általi elrablását – lágyan ringatózva az állítólag elrabolt vízen, a háttérben fürdőzőkkel, csónakázókkal, hajókázókkal, vitorlázókkal.

A momentumosok – nagyon kreatívan – ugyanazokkal a szólamokkal petícióztak, amikkel a kisdékások vízibicikliztek. A nyaralásukat strandolás helyett standolással töltő momósok petíciójának lényege egyébként az, hogy „minden balatoni településen biztosítani kell, hogy egy szabadstrand minden körülmények között elérhető legyen”. Nos, jelenleg több olyan település is van, ahol 5-6 szabadstrand működik. A petíció tehát elvileg lehetővé tenné a Momentum számára, hogy ezeken a helyeken 4-5 szabadstrandot megszüntessen vagy éppen fizetőssé tegyen – ha esetleg kormányra kerülne, vagy a balatoni települések valamelyikén többséget szerezne az önkormányzati képviselőtestületben.

Tessék megtanulni a sorok között olvasni, ahogyan régen! Szükség lehet még rá.

Természetesen megjelent a Magyar Tengeren az MSZP is, mégpedig egy merőben új, innovatív ötlettel: standolásos aláírásgyűjtéssel! Nincs igazság, ha ezzel se kerülnek be a világpolitikai reformvívmányok toptenjének dicsőségcsarnokába. De ott volt a helye a tóparton a szélsőballiberális Jobbik üdvöskéjének, Potocskáné asszonynak is, aki két teljes napon át ette az éhezők keserű kenyerét. Izé, nem ette. Éhségszrtájkolt ugyanis. 48 teljes órán, illetve tűzön-vízen át. Nem engedett a negyvennyolcból, pedig ketten is megkísértették: először maga az ördög, az exjobbikos vadhajtás, Bede Zsolt kínálta lángossal és sörrel, majd egy földre szállt angyal, a saját édesanyja (sőt: Édesanyja) kérdezte meg tőle ártatlanul naiv aggodalommal: »Holnap van valami ebéded?«. Bevallom, ettől a momentumtól elérzékenyültem. Igen, ilyen egy igazi Édesanya: nem szeretné, hogy gyermeke üres gyomorral éhségszrtájkoljon. Éhségszrtájk ide vagy oda, enni azért mégiscsak kell.

Mindenesetre egy biztos: ha megmenekül a balatoni viharjelzés, az kizárólag Anita villámfogyókúrájának lesz köszönhető.

Mindeközben a baloldal hajóágyúja, Gyurcsány Ferenc Lellén igyekezett fiatalabbra cserélni öregecskedő szavazóbázisát. A 100 fősre tervezett balatoni szeánszra állítólag 35-szörös volt a túljelentkezés (3500 fő), végül mégis csak 80 fős lett. Hogy ezt hogyan sikerült összehozni, azt nem is firtatnám, hiszen köztudomású, hogy Ferencet matematikában megfogni szinte lehetetlen, de szerintem egyelőre korai lenne aggódniuk a dékás néniknek és bácsiknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 27. 06:06
Budapesten nemhogy be nem zárt egyetlen szálloda sem, de három új hotel is átadásra került. Főpolgármester úr, hozzá illő szerénységgel, csak rovarhoteleknek nevezi őket. Merthogy azok. Igen, valóban rovaroknak készült dobozokról van szó.
Türelem
2020. augusztus 26. 20:44
Vasárnap fogják Budapesten az 1848-as zászlót vinni, Orbán Viktor, vagy valaki a kormányból, Fideszből ott lesz az első sorban?
Türelem
2020. augusztus 26. 20:43
lehet őket jogosan cikizni, de legalább ott vannak az emberek között, s nem a Karmelita Kolostor teraszáról érintkeznek a néppel.....Az Ő mondanivalójuk épül be akaratlanul is a választók tudatába. A Fidesz, a kormány részéről nincs semmilyen innováció, már ami a tömegkapcsolatokat jelenti, s Orbán még egy Szíjjártót sem tud a hülyeségétől visszatartani. S mi lesz 22-ben, jönnek majd a rejtett felvételek....
zsanett-kúnrum
2020. augusztus 26. 20:09
Legalább mindenki tudhassa hogy a balatont bármilyen politika szabadon használhassa, mert a csősz senkit sem hajt el a picsába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!