Jobb állva meghalni, mint a képernyő előtt ülve dolgozni?

2020. július 24. 21:15

Bölcs az a csoportdinamika, ami az összes tollat a csatornába hajítja?

2020. július 24. 21:15
Petri Ádám
Facebook

„Jobb állva meghalni, mint a képernyő előtt ülve dolgozni?

Okos előre elítélni az új vezérigazgatót, aki a múltban egyszer már felállt egykori lapja főszerkesztői székéből, mert külső nyomást érzékelt?

Erényes magatartás azt az embert pellengérre állítani, aki három éve biztosítja munkájával a szerkesztőség független működését? Helyes azt mondani, hogy kinyírta a kormány a munkahelyünket, holott eddig nem tette, most pedig már nem is tudhatjuk meg, hogy volt-e ilyen akarat vagy sem, hiszen a munkahely már nem az a munkahely. (Amúgy megtehette volna egy ideje, s nem tette; ebből nem következik az sem, hogy most megtette volna, ahogy az üzleti titkot megsértő főszerkesztő menesztéséből sem következik, hogy a sajtószabadság lenne Magyarországon veszélyben.)

Ha azt vélelmezzük, hogy a tollunk hatalom, akkor bölcs az a csoportdinamika, ami az összes tollat a csatornába hajítja? Az öngyilkosok – legyen tettük bármilyen ésszerűtlen kívülről nézve – együttérzést érdemelnek, a csoportos öngyilkosság különösen megrendítő. Csak ne nevezzük gyilkosságnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2020. július 25. 22:34
Van egy kis baj Ádám. Ha az ember azt tapasztalja ,hogy folyamatosan becsapják, rászedik és kiderül,hogy hazudnak neki,hogy manipulálják, egyszer csak bizalmatlanná válik. Szerinted itt aztán mindenki tiszta csak az a hülye 80 ember az hőbörög. A Népszabit sem akarta bántani Orbán csak az osztrák vállalkozó meg hát Lőrinc barát. 400 média terméket sem azért vont ellenőrzése alá a kormány ( képletesen nem) mert azt szeretné ha az ő propagandája érvényesüljön hanem azért,hogy színes sokrétű tájékoztatást kapjanak az emberek. A baj hogy olyanok mint te elvtelenül kis pénzért hajlandó vagy védeni a gazemberséget. Tudom a család. Ne szégyeld magad mert úgysem tudod mi a szégyenérzet.
Box Hill
2020. július 25. 13:04
Nagy szolgálatot tesz a társadalomnak az az újságíró közösség, amelynek tagjai egymástól is félnek.
Rugo
2020. július 25. 08:37
Így van, az index gárdája egyértelműen bizonyította, hogy egy gyűlölködő szektaként viselkedik.
Vallasz Vilmos
2020. július 25. 08:19
Jobb állva meghalni, mondják a BLM térdelés támogatói. Egyébként csak állva meghalni az majdnem egyenlő az "Ágyban párnák közt halni meg"-gel. Állva az hal meg akit kivégeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!