A változások őrei

2020. július 27. 07:49

A nevelést nem váltja ki a gumibottal felszerelt smasszer.

2020. július 27. 07:49
Buják Attila
168 Óra

„A törvénnyel más baj is van. Egy kicsit kételkedünk abban is, hogy a frissen összetrombitált őrség a legkiválóbb magyar férfiakból toborzódik. Nem bízunk maradéktalanul a jól felkészült, tettrekész őrök karizmatikus erejében. Ha a választás rosszul sül el, a diákőri munka új bajok, az iskolai agressziónál sokkal súlyosabb konfliktusok forrása lesz.

Megérkezett az őrség. Ősztől 491 helyszínen, 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben iskolaőrök veszik fel a zubbonyos őrszolgálatot. A döntést a járvány árnyékában szavazta meg az Országgyűlés. A Kásler-féle Emmi ősztől a remélt vírusmentes új tanévben máris bevezeti. A viharos gyorsasággal szervezendő tanőrség rendőri felügyelet mellett működik, már toborozzák is az izmos, macskamozgású diákőröket, elvetvén egy újabb rend magjait. Az iskolaőrök minden lényeges kényszerítő eszközzel, a problémamentes földrevitel minden kellékével (gumibottal, gázspray-vel, csuklóbilinccsel) rendelkeznek, lőfegyverük nem lehet.

A törvény főleg a vidéki lakosság körében népszerű, igaz, lesznek őrök a legkeményebb pesti kerületekben, a Ferenc- és a Józsefvárosban is. Az őrség felállítását több száz intézményvezető kérelmezte. Az iskolaőri fizetés nem túl busás, az állás szerény, de stabil, a munka körültekintést követel (figyelem: a fojtófogással vigyázni kell!), de változatos és érdekes. Mégiscsak emberek között van az ember. A pedagógus-szakszervezetek morogtak (nem pedagógushoz méltó eljárás), az autista tanulók képviselői méltányosságért folyamodtak.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. július 27. 08:13
Az autistákat akkor keverte ebbe Buják, amikor megszólalt. Ezek a fizetett rettegők továbbra is fantomokkal vitatkoznak. Miért vizionálják azt, hogy az iskolaőröknek a tanárok és az iskolapszichológusok feladatát kellene átvenni? Mert könnyű azzal ijesztgetni az embereket, hogy egy hónapos kiképzés után nyilván rosszul tanítanák a fizikát is? Miért nem azon aggódnak a libernyákok, hogy az őrök esetleg a konyhások, a takarítók vagy a karbantartók munkájába folynak bele?
Szittya Attila Bendegúz
2020. július 27. 07:59
Újabb hatalmas lépés a fasizmus felé, hogy iskolaőröktől kell majd tartaniuk a társaikat csicskáztató és a tanárokat fenyegető szabadelvű tanulóknak. Ez szörnyű! Mi lesz így a szabadsággal? Hogy autistákat hogyan keverte ebbe az író úr, az rejtély. Legjobb tudomásom szerint az autisták nem tanulnak együtt a normál tanulókkal. Ha mégis, akkor különleges figyelmet kell fordítani rájuk, és az iskolaőröket is fel kell készíteni a velük való speciális kommunikációra. Ennyi.
vizesnyolcas
2020. július 27. 07:53
Mellébeszélsz faszkalap. Ezzel nem a nevelést akarják kiváltani, hanem a feltételeit akarják megteremteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!