Trump: A húsz legveszélyesebb amerikai városból húsznak demokrata vezetése van!

2020. június 28. 19:27

Demokraták: Kikérjük magunknak, csak tizenhétnek!

2020. június 28. 19:27
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„Egészen röhejes sajtóvita zajlik az Egyesült Államokban. Miután a George Floyd halála miatt kitört urbánus zavargások nyomán újra napirendre került a nagyvárosi biztonság kérdése, Donald Trump kijelentette, meg kell nézni, hogy a húsz legveszélyesebb amerikai nagyvárosból hánynak van demokrata polgármestere. Az elnök szerint mindnek.

Az erősen demokrata, és még erősebben Trump-ellenes tekintélyes(nek tartott) Washington Post persze kikérte magának az általánosítást, hosszú cikkben fejtette ki, valójában Trump hazudik. Finoman fogalmazva is lyukra futottak,

ugyanis nem mind a húsz nagyvárosnak van demokrata vezetése, igazából csak tizenhétnek!

Ilyesmire mondják légypapíros, kisfröccsös kocsmákban, házhoz mentek a lószerszámért. 

Mindegyiket demokraták irányjtják, húszból huszat! A húsz legrosszabbat, a húsz legveszélyesebbet, mind demokraták irányítják.
- nyilatkozta még csütörtökön az elnök a maga sajátos, magyarul gyakorlatilag visszaadhatatlan stílusában. 

A Washginton Post tudván tudva, hogy Trump időnként igen elhamarkodott kijelentéseket tesz, azonnal megpróbálta cáfolni az állítást, az FBI erőszakos bűncselekményekre vonatkozó statisztikáit alapul véve. Kiderült azonban, hogy lyukra futottak, de, ahogy egy ismeretlen twitterező találóan megfogalmazta, addigra már annyi munkát belefeccölhettek az anyagba, hogy mégis úgy döntöttek, publikálják az eredményeiket.

Nem kellett volna!

Mert kisült ugyan, hogy Trump téved, a TOP20 legveszélyesebb amerikai városnak nem kizárólag demokrata polgármestere van, de az is világosan látszik, hogy tizenhétnek bizony igen. A tejszínhabon a cseresznyét pedig az az apróság szolgáltatja, hogy a maradék háromból is csak egyetlenegy nagyvárosnak, a floridai Jacksonville-nek van republikánus városvezetése, a másik kettőnek hivatalosan független a polgármestere.

Lakosságarányra levetítve az adatokat, még durvább a különbség. Tízezer fővel számolva húsz nagyvárosból mindössze egynek van republikánus polgármestere, tizenkilencnek demokrata (lásd a mellékelt Twitter-bejegyzést).

A lap persze megpróbálta megmagyarázni az ordító különbséget, mondván, a nagyvárosokban magasabb az erőszakos bűncselekmények aránya, ami igaz is, ráadásul a nagyvárosi lakosság inkább a demokratákat támogatja, ami szintén, de az egész inkább tűnik utólagos szerecsenmosdatásnak (bocsánat!), mintsem az ok-okozati összefüggések tűpontos meghatározásának.

Alig egy hete egy másik demokrata zászlóshajó, a New York Times futott bele hasonló szituációba, miután megpróbáltak cáfolni az elnök azon kijelentését, hogy Detroit vagy Baltimore gyilkossági statisztikái meghaladják El Salvadorét, Afganisztánét vagy Guatemaláét. Kiderült, az elnöknek igaza van, El Salvadort leszámítva az említett országoknak bizony rosszabbak a lakosságarányos mutatói.”

Tavaszi kampány
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2020. június 29. 12:07
A Covid-19 is ezekben a városokban pusztította el a legtöbb embert, a szélsőséges individualizmus felelőtlensége miatt.
olajfa1
2020. június 29. 09:29
A csőcselék demokráciája nem egyenló a nép demokráciájával!
balbako_
2020. június 29. 05:42
Tudják mi a vicces az egész négerseggcsókoló Demokrata pártban? Hogy a polgárháborúban a Délieket - a rabszolgatartókat - képviselők alapították!
T. Péter
2020. június 28. 23:46
Ilyesmire mondják légypapíros, kisfröccsös kocsmákban, házhoz mentek a lószerszámért. Ott igen. Máshol meg azt mondják rá, hogy cum hoc ergo propter hoc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik