Progresszív tálibok, avagy a profit számít, nem az emberélet

2020. június 16. 16:18

A faji alapon bűnhődő véleményterroristák véletlenül sem liberálisok, hanem a szabadság ellenségei: ők a progresszív tálibok.

2020. június 16. 16:18
Schiffer András
Schiffer András
Válasz Online

„A minneapolisi George Floyd a rendőri erőszak áldozata. Gyilkosa feltehetően élvezte, hogy kiélheti hatalmát. Őrizetbe vették, társaival együtt, s az amerikai igazságszolgáltatás meg fogja állapítani bűnösségét. A három társtettes rendőr közül kettő: nem fehér angolszász. A Floyd haláláról készült videófelvételt többször visszanéztem, egyszerűen semmi nem utal az amúgy nyilvánvaló bűncselekmény faji indítékára. Amerikát – s persze a mintakövető világot – mégis elöntötte az őrület. A zavargások során a fosztogatók St. Louisban meggyilkolták David Dorn nyugalmazott fekete rendőrkapitányt. Ebben az esetben természetesen senki sem beszél rasszista motivációról. A helyzet abszurditását leginkább az a fotó mutatta meg, ahol egy fehér bőrű tüntető egy afroamerikai rendőrt inzultált.

A dilivonat viszont megállíthatatlanul robog. Miután több minneapolisi intézmény megszakította kapcsolatait a rendőrséggel, a város önkormányzata úgy döntött: egész egyszerűen feloszlatja a helyi rendőrséget. Gondolom, a nyitott társadalom jegyében menesztették a The New York Times rovatvezetőjét, mert közölni merészelt egy, a progresszív főárammal szemben álló véleménycikket, az HBO levette műsorról az Elfújta a szél-t, mert az – a cég indokolása szerint – faji előítéleteket hordoz, a UCLA-n felfüggesztettek egy professzort, aki nem volt hajlandó a tüntető fekete diákok kedvéért változtatni a vizsgarenden. Véleményszabadság, sajtószabadság, akadémiai szabadság helyett itt a safe space, érvelő vita helyett pedig a rasszistázás.

Egy hete térdepelnek rendőrök a rasszizmus ellen. Pár hónapja fehér tüntetők csókolgatták fekete szónokok bakancsát, most a rituális lábmosás van soron: felmenőik, vagy legalábbis a felmenők fajtársai által elkövetett cselekmények miatt. Pontosan ezt hívják rasszizmusnak, ahogy ezt Stumpf András is – helyesen – megállapítja. A faji alapon bűnhődő véleményterroristák véletlenül sem liberálisok, hanem a szabadság ellenségei: ők a progresszív tálibok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. június 17. 06:46
Magának köszönhetjük az lmp-t és Szél Bernadettet és Hadházy Ákos tállibokat..akik napról-napra fanatikusabb őrültekké válnak..szóval ugyan most épp igaza van, Amerika megbolondult..és lassan Nyugat-Európa is..de amig nem szabadítja meg az országot ezektől az idiótáktól, jobb ha hallgat. A maga vetése ugyanis nem zöld..hanem inkább vörös..és a flaszterparasztok sarlóval próbálnak aratni..
bagira
2020. június 17. 04:09
Közel 100 éve a baloldal annyi bűnt felhalmozott hogy a történelmet megakarják semmisíteni a túlélésük kapcsán .
bagira
2020. június 17. 04:04
A jobb oldali képen a seattle-i békés tüntetők tömegébe hajtó bűnelkövető látható, a bal oldalin pedig az, ahogyan ezt a személyt a CNN bemutatta. Ma már kijelenthetjük, hogy antiszemitizmust és a gazdagok elleni bolsevista uszítást felváltotta a fehér férfiak elleni gyűlölethadjárat rasszizmusa. A CNN nem először retusálja ki a gyanusítottak arcát fehérre. Ezt tette az oregoni ámokfutó esetében is. https://www.facebook.com/DemokratikusMemek/photos/a.103830231360846/135645104846025/
zakar zoltán béla
2020. június 16. 22:59
Rendben!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!