Nettó agyrém

2020. június 14. 19:35

Igazán örvendetes, hogy az elmúlt napokban nagy publicitást kapott az iskolaőrség felállításával kapcsolatos aggályok sora.

2020. június 14. 19:35
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce.hu

„Igazán örvendetes, hogy az elmúlt napokban nagy publicitást kapott az iskolaőrség felállításával kapcsolatos aggályok sora. Szakértők, érdekvédők és politikai szereplők (ellenzékiek természetesen, bár közel sem akkora számban, ahogy az elvárható lenne) szólalnak fel a rendpárti intézkedés bevezetése ellen, rámutatva annak nettó agyrém voltára. Nagyon helyesen, hiszen nem nagyon lehet máshogy értékelni egy ilyen elképzelést, mint agyrémként.

De fontos, hogy lássunk egy kicsit túl a sajtómegjelenéseken és a szakértői megszólalásokon.

Adva van ugyebár a kormány, amely érezhetően politikai tőkét kovácsol a cigányellenes retorikából. Jó apropója ennek az egész gyöngyöspatai szegregációs per, és annak utóélete.

És adva van egy olyan oktatási rendszer, ami sok szempontból diszfunkcionális, eleve kirekesztő és egyenlőtlenségeket növelő struktúrára épül, és amelyben a pedagógusok eszköztelensége frusztrációk sorában csapódik le. Mindemellett eltagadhatatlan, hogy az iskolai erőszak egyre láthatóbb – tehát létező – probléma, amivel kezdeni kéne valamit.

És akkor nagy hirtelen, mintegy a »társadalmi igényekre« rezonálva megjelenik az iskolaőrség koncepciója, mint egyfajta kormányzati megoldás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. június 15. 18:32
Az egyáltalán nem igazgatja a ballib okoskodókat, ami tűrhetetlen, hogy túlkoros cigány suhancoknem hagyják tanulni, terrorizálják a náluk évekkel fiatalabb osztálytársaikat, és fenyegetik, verik, alázzák a tanárokat. (Persze tisztelet a kivételeknek, és akinek nem inge, ne vegye magára!)
istvanpeter
2020. június 15. 11:59
Üres sötét hadova, az iskolai erőszakot is szigorúan büntetni kell.
atila68
2020. június 15. 11:30
Kaptál már ingyen bérlakást Pikó Banditól Nóri?
lemez
2020. június 15. 10:51
Gyöngyöspatán állandó tanárhiány van,pedig csökkentett órákat adnak le,mert a törvénytisztelö diákok nem képesek figyelni fél napon át.Még szerencse ,hogy az iskola 80%-át elhagyták azok,akik tanulni akarnak.Segits nekik felzárkózni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!