NE DŐLJETEK BE TÖRÖK GÁBORNAK!

2020. június 04. 15:32

Egyáltalán nem olyan biztos, hogy az ellenzék annyira rosszul állna, mint ahogyan azt a „független” elemző a minap lefestette.

2020. június 04. 15:32
Horváth András
Facebook

„Nincs még veszve 2022 és egyáltalán nem olyan biztos, hogy az ellenzék annyira rosszul állna, mint ahogyan azt a »független« elemző a minap lefestette. A tények és vélemények Török úr! Ezt Ön valóban mesterien tudja keverni. A koncepciójába nem illő tényeket pedig elhallgatni. De miről is nem beszélt? Például 2018-ról. Arról, hogy egy kifejezetten gyenge ellenzék is nagy léket tudott volna ütni a NER-en (messze taszítva a Fideszt a 2/3-tól), ha országszerte visszaléptek volna a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára. Más kérdés, hogy ezt akkor a komplett ellenzék elszabotálta, de az esély már akkor megvolt. Mindezt egy elemzőnek tudnia kell. Nem beszélt az elemző a 2019. októberi alaphelyzetről: annak ellenére, hogy az ellenzék semmivel nem volt jobb állapotban mint ma, tarolt Budapesten és a vidéki városokban is. Mert koordinálták az indulásokat, mert korrigálták az előző választáson tanúsított – egyébként nehezen feledhető – hibájukat.

Jelen állás szerint ez 2022-ben is így lesz, ezt a Fidesz mindenféle háttérjátéka ellenére sem fogja tudni megakadályozni. Mert más teret, más lehetőséget eleve nem hagyott az ellenzéknek. S elfelejtette közölni a nézőkkel azt, hogy „a kormány jól kezelte a válságot, s ezt a választók is így értékelték” szlogen az valóban tény-e, vagy csak egy vélemény? A Fidesz profi közvéleménykutatásai? Aha! Akik a manipulációban is rendkívül profik. Sőt abban igazán. Lehet, hogy a fenti állításnak éppen az ellenkezője az igaz? Hiszen jól ismerjük a Fidesz nagyon is jellemző politikai játékait: hitelesnek látszó emberekkel, s jól irányzott politikai propagandával adják el tényként azt, ami hamis, vagy azt, ami pusztán egy politikai termék. Amit a Fidesz cselekszik, az nagyon is mást mutat, mint amit Ön sugall. Mire is gondolok?

Ha valaki ennyire nyeregben van, ha ennyire jól kezelte a válságot, ha már most eldőlt 2022, akkor mitől fél ennyire? Miért kell satuba fogni a NER-t 2019-ben elutasító önkormányzatokat, miért kell területileg megcsonkítani őket, miért kell elvonni a fejlesztési pénzeiket, súlyosan megsértve az Unió önkormányzati chartáját, egyúttal kockáztatva a választók maradék bizalmát a kormánypártot érintően? Miért kell még jobban kiterjeszteni a Pintér úr által felügyelt megfigyelő rendszert? Miért van szükségük – ha egy kicsit más formában is – továbbra is a különleges felhatalmazásra? Miért bujkálnak továbbra is a nyilvánosság elől, miért nem mernek kérdésekre válaszolni, miért nem merik kiadni a közérdekű adatokat? Miért nélkülözhetetlen nekik még mindig Soros? Mert félnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2020. június 05. 14:32
DŐLJETEK BE INKÁBB HORVÁTH ELVTÁRSNAK.... HISZEN OLY MEGGYŐZŐ !!! :)
stevebacsi
2020. június 05. 12:39
Ez egy ratyi és ennyi..hiába mondja amantrát nem lesz igaza... Török most nem annyira független, csak akkor ha azt mondja ami nekik teccik... Ezek már ilyenek...
Benson
2020. június 05. 10:47
https://444.hu/2020/06/05/atszervezik-a-szazadveget-kiszoritjak-g-fodor-gabort-a-vezetesbol
zolizolizoltan
2020. június 05. 09:05
Igaza van Andrásnak. Alig 4-5 százalék a Fidesz előnye az ellenzékkel szemben, ez bizony könnyen elolvadhat. Egyébként is az ellenzék állandó marcangolása is a félelem biztos jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!