Az örök mumus

2020. június 30. 09:56

Ez itt elvben egy politikai halálos ítélet, amikor a polgármester konkrétan önmagát ássa el jó mélyre, ahonnan nem lehet visszatérni.

2020. június 30. 09:56
Sitkei Levente
Vajdaság Ma

„Hitlert bármi módon dicsérni nem túl etikus döntés, ha pedig azt valaki politikusként teszi, még ha viccből is, az egyszerűen buta. Mert Hitler feketébb az ördögnél, ott tanyázik a történelem szemétdombján, választott képviselő így nem veheti a szájára a nevét pozitív kontextusban. Ha valaki történész és egy egész könyvet vagy tanulmányt szentel a volt náci vezérnek, akkor van rá lehetősége, hogy kifejtse a nézeteit, árnyalja a képet, de László Imre Budapest XI. kerületének polgármestere. A nyári melegben megemlítette, hogy a Time magazin még a háború előtt Adolf Hitlert tette a címlapjára, mint az év embere. »Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta«.

Ez itt elvben egy politikai halálos ítélet, amikor a polgármester konkrétan önmagát ássa el jó mélyre, ahonnan nem lehet visszatérni. Hitler kapcsán nem lehet történészkedni, ha valaki nem az, s ha éppenséggel a Demokratikus Koalíció színeiben politizál, mint László Imre, akkor valóban csak tátott szájjal lehet bámulni, miféle furcsa szerzet irányítja Lágymányost. Csakhogy most is kiderült, hogy a nácizmussal való kokettálás a jobboldali politikusok esetében számít veszélyesnek, a DK-s européerek ebben az esetben nem problémások. Legalábbis teljes csend honol a magyar baloldali sajtóban, s Nyugat-Európában se kapták fel a fejüket a hírlapírók erre a kijelentésre. László Imre baloldaliként, Gyurcsány Ferenc szövetségeseként nem lehet náci, ő árnyalhatja még Hitler politikáját is, neki ez valahogy meg van engedve. Ez pedig akárhogy is nézzük, riasztó. Egyben elszomorító is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. június 30. 13:54
Ez a "Hitler éljenzés" előre megfontolt és előre kitervezett volt. Ha ugyanezen szavak Orbán Viktor szájából hullottak volna ki akkor a CNN meg a többi média megállás nélkül gyűlöletcunamival árasztotta volna el Magyarországot, és a magyar választókat! Túlságosan is érdekes, hogy most senki nem idézgeti a The New York Times "véleményrovatában" hogy milyen fasisztoid megnyílvánulásai vannak a DK-t képviselő polgármesternek! Az is "érdekes" hogy Karácsony Gergely sem hallotta meg amit Arató úr mondott...
euphorbiapulcherrima
2020. június 30. 12:22
"minden állat egyenlő,de egyes állatok egyenlőbbek a többinél" László Imre mondatáért egy jobboldali részére már készítenék a lámpavasat / a kandelábert vagy az Ifa platót/
di maggio
2020. június 30. 10:29
A Böszme most megkérdezheti : Imre,Te mit szólnál hozzá ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!