Trianon-ciklus I.

2020. május 29. 18:02

A magyarok csak irtották, csak asszimilálták, csak elnyomták a nemzetiségieket, és amikor azt hitték, már egy darab sincsen belőlük, észre kellett venniük, hogy már együttvéve többen vannak, mint az ország névadói.

2020. május 29. 18:02
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„I. (Szent, Turul nembeli) István csodálkozva nézte a furcsa térképet. A folyókat és a hegyeket fölismerte, de a területet átszabdaló piros vonalakat nem tudta megfejteni. A lap szélén volt ugyan jelmagyarázat, ám ettől sem lett okosabb. »Szlovákia«, betűzgette, »Ukrajna«, no ez igazán meghökkentő. A Romániára a fejét csóválta, ez nyilvánvalóan valahogy Rómához kapcsolódik, de az egészen másfelé található. Talán a pápa megvette?

A másik oldalon aztán hosszú leírást talált. Elkerekedő szemmel olvasta, miszerint a honfoglalás idején a Felvidéken morvák, Erdélyben pedig ellatinosodott dákok éltek nagy számban, Árpád magyarjai alig lézengtek, csak a kizsákmányolásban jeleskedtek. Teltek az évszázadok, és a morvákat (akik immár tótoknak neveződtek) és a dákokat (akik közben oláhokká alakultak) irgalmatlanul elnyomta a magyar állam. Újabb száz évek múltak, a magyarok csak irtották, csak asszimilálták, csak elnyomták a nemzetiségieket, és amikor azt hitték, már egy darab sincsen belőlük, észre kellett venniük, hogy már együttvéve többen vannak, mint az ország névadói.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. május 30. 15:13
Zsotika nyúljál a gatyádba !!!!
Tanner
2020. május 30. 12:05
Szerintem a török hódoltság után települtek be elsősorban Mária-Terézia alatt a tótok, svábok, németek északról, délről a török elöl rácok, bunyevácok, szerbek, horvátok és Erdélybe a hiányzó munkáskéz pótlására Havasalföldről a ma románnak mondott népek. A Franciák támogatásával megvásárolták, elnyerték kártyán az erdélyi birtokokat és így lettek többen mint a magyarok Erdélyben, majd a különböző népeket elnevezték Románnak ami egy foglalkozás ( árulót jelent) és a szászokkal összefogva úgy szavazták meg Erdély csatlakozását, hogy a magyar képviselőket egyrészt nem hívták meg, másrészt megakadályozták, hogy részt vegyenek a gyulafehérvári gyűlésen. Ha nincs tatárjárás, török hódoltság ami elsősorban a magyar lakosságot csökkentette akkor ma többen lennénk a kárpát medencében. Kassán az első világháború előtt 5:1 volt az arány a magyarok javára ami Trianon után megfordult Kassa visszacsatolása után 3:1 volt a magyarok javára. A II. vh. után a felvidéken Szabó -ból Szaboa, Rezes-ből Rezesova stb lett, Erdélyben a székely településeket kivéve nem engedtek magyar keresztnevet adni a gyerekeknek és még a vezeték nevüket is átírták románosították. Ha újra felállna a Szent Korona országai és szabadon lehetne megvallani a nemzetiséget akkor más lenne a helyzet és a vegyes házasságokról nem is beszéltem.
mustarharmas
2020. május 29. 23:24
Kitalált államok, önbizalomhiányos népei.
Förgeteges Edigej
2020. május 29. 20:44
Ennek a fazonnak elég sok flusztrációja van, pedig csak azt kellett volna leírnia, hogy az Árpád nevében ténykedő lusta kisnemesek eladták az országot jó pénzért, csakhogy dolgozni ne kelljen.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!