Minden iskolás megtanult valamit a függetlenségről

2020. május 25. 13:37

Talán jól is jött, ha kevesebbet haladtak trigonometriával, bauxitbányászattal és a harminc éves háború érdekfeszítő mellékszálaival.

2020. május 25. 13:37
Horn Gábor
Horn Gábor
hvg.hu

„Nem áll meg az élet, ha a befogadhatatlan adatmennyiség csillapodik. Maradjon meg egy nap az ötből, amikor nincs bezárva és a székhez kötve a gyerek, amikor nem undokoskodik vele senki, amiért más tempóban halad. Vélemény a digitális (vagy inkább táv-) oktatás elmúlt bő két hónapjáról és arról, ami abból következik. A távoktatás mérsékelten sem volt digitális, de annyi baj legyen. Tanulónak, szülőnek, tanárnak, bávatag vagy romlott minisztériumi dolgozónak, mindenkinek kijár most a nagyvonalúság. Az osztályzat mindegy – egyúttal talán azt is megjegyezzük, hogy mindig is az lesz –, a lényeg, hogy minden iskolás megtanult valamit a függetlenségről, a rugalmas időbeosztás nehézségeiről és előnyeiről.

Talán jól is jött, ha kevesebbet haladtak trigonometriával, bauxitbányászattal és a harminc éves háború érdekfeszítő mellékszálaival. Nem áll meg az élet, nem következik semmi visszafordíthatatlan abból, ha a befogadhatatlan adatmennyiség csillapodik: van, aki eddig is így gondolta, most már senkinek nincs oka kételkedni ebben. Ez az új tudás pedig végre utat nyithat a projektközpontú oktatás izgalmas, szabad, ösztönző világa fele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. május 27. 13:33
Horn egy hazaáruló akit kilóra megvett a gazdája. Ennyi.
catalina9
2020. május 26. 15:04
Talán jól is jött, ha kevesebbet haladtak trigonometriával, bauxitbányászattal és a harminc éves háború érdekfeszítő mellékszálaival. " mondá Horn Gábor elvtárs. A recept nem új. Térítsd el őket arról, hogy olyat tanuljanak, ami építő, pragmatikus, hasznavehető - mondja Bezmenov. Matematika, fizika, idegen nyelvek, kémia helyett tanítsd nekik a városi hadviselés történelmét, természetes étkezést, háztartás-gazdaságtant, szexualitást bármit, ami eltérít. Ez is általános jelenség: csak gondoljunk a marxista-leninista kurzusokra, iskolákra és szemináriumokra, amelyeket annyi most is jó pozícióban lévő ember elvégzett. "
Vakfolt
2020. május 26. 08:45
"Nem áll meg az élet, ha a befogadhatatlan adatmennyiség csillapodik." Minden zsidó kisgyerek hatéves korára tud olvasni a Tórából és befogadja azt a sok felesleges, befogadhatatlan adatmennyiséget, mégsem hallom ezt a barmot ugatni ellene.
konfucius
2020. május 26. 08:22
Menj a picsába, Gabi. Belőled bőven sok volt 2010 előtt, nem szükséges újra előmásznod és az ásatag és bomlasztó nézeteidet ráerőltetni az országra. Óriási hiba volt a hírtv-től is, hogy elkezdett újra futtatni téged, ahelyett, hogy felelnél a múltban hozott döntéseidért. Úgyhogy menj a picsába, Gabi!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!