Ha kinyithat a templom és a strand, a szabadtéri színház vajon miért nem?

2020. május 14. 15:02

Megint nincsenek koncertek, de már egészen más okból. Interjú.

2020. május 14. 15:02
Grecsó Krisztián
24.hu

Mivel a kávézók még zárva, a Szent István parkban beszélgetünk. Környékbeli lakosként gyakran üldögél itt a padon?

Nem, inkább sétálni szoktunk itt. Ha ugyanis nem tolom a kislányomat, felébred. Kavicsos az út, pont jól rázkódik a babakocsi, így meditatív háromnegyed órákat töltöttem itt, mielőtt a parkot is lezárták a járvány miatt. Egy-egy ilyen séta alkalmat ad arra, hogy végiggondoljam, mi van.

Csak Hannának, vagy önnek is szüksége van, hogy folyamatosan mozgásban legyen?

Én azért leülnék, de az az igazság, hogy Hanna érkezése előtt nagyon ritkán fordultam meg itt. Idősek járnak egészségügyi sétára, meg a gyerekesek a kicsiket legeltetni, de magától ritkán jön ide az ember merengeni. Szoktak koncerteket és felolvasásokat is tartani, nekünk is volt itt fellépésünk Hrutka Robival. Azért különösen emlékezetes, mert épp a műtétem előtti este történt. Hatalmas daganat volt a nyakamon, amit egy őrült nagy szakállal próbáltam leplezni. Szemből sikerült is, de aki oldalt ült, döbbenten nézett, hogy mi a fene az ott.

A zene sokszor ki tud rántani a valóságból, de ilyenkor mennyire lehet megfeledkezni arról, mi vár az emberre másnap?

Nem tudtam róla megfeledkezni. Amikor előadtuk az énekelt verseket, tisztában voltam vele: lehet, hogy ezek most egy darabig nem szólalnak meg. És nem is szólaltak, a műtét után azonnal elment a hangom. Hatalmas öröm számomra, hogy azóta újra előadhatjuk őket. Most persze megint nincsenek koncertek, de már egészen más okból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. május 15. 08:33
Hát ezért, mert a színpadon nem lehet betartani a távolságot, a nézőtérre meg nem rentábilis annyi embert beengedni, hogy ritkásan üldögélhessenek! Dehát tudja ezt Grecsó is, csak kiadták neki, hogy kötözködjön, mert ugrik a zsozsó!
j.lukacs
2020. május 15. 08:23
Jajjj istenkém, annyi, de annyi bajjj vann ezekkel azorbánékkal, most mármég a koncerteket sem Szinte-szinte már-már elviselhetetlen. Úgy elmennék innen, de sajnos itt jól élek, ott megg a fenne tudja!?...
j.lukacs
2020. május 15. 08:22
Jajjj istenkém, annyi, de annyi bajjj vann ezekkel azorbánékkal, most mármég a koncerteket sem Szinte-szinte már-már elviselhetetlen. Úgy elmennék innen, de sajnos itt jól élek, ott megg a fenne tudja!?...
Akitlosz
2020. május 14. 23:37
Nem mintha a templomokra és a strandokra kimondottan tömegigény lenne ilyenkor, de szabadtéri színházakra még messze annyi sincsen. A legtöbb ember bármeddig elél színházak nélkül. Ezeknél a helyeknél sokkal kisebb csoportosulás is tilos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!