A diák, a pedagógus és a NAT

2020. május 05. 10:56

Több példát láttunk az elmúlt tíz évben arra, hogy a balliberálisok miként használják fel a diákságot politikai céljaik érdekében.

2020. május 05. 10:56
Kárteszi Judit
Magyar Nemzet

„Emlékszünk egyetemista bojkottra, kockásinges-mozgalomra, és most itt egy újabb, amelyet balliberális érzelmű pedagógusok mozgatnak. Most a középiskolások a célpont, pont az a korosztály, amelyik személyiségfejlődése szempontjából egy fontos stádiumban van, nagyrészt önálló már, és talán már a jövőjét tervezgeti. Életének nagy részét a tanulás teszi ki, amellett, hogy kezdhet komolyabban tájékozódni a világ eseményei, akár politikai áramlatai irányában is. Ebbe a szabad folyamatba erőszakosan legutoljára a kommunista rezsim avatkozott bele a kötelező nevelőprogramokkal, csoportos agymosási stratégiákkal.

Nem hiszem, hogy egyetlen diák is elolvasná a 256 oldalas Nemzeti alaptantervet, a NAT-ot. Azt pedig végképp nehezen tudom elképzelni, hogy a korábban hatályos változatot szisztematikusan összehasonlítaná a mostanival. Nem is ez egy középiskolás dolga, hanem az, hogy tőle telhetően a legtöbb tudást, valamint az önálló gondolkodás és véleményalkotás képességét elsajátítsa. A középiskolai tanár pedig többféle felelősséggel tartozik a diákjáért, de talán a legfontosabb ezek közül, hogy nem él vissza a hatalmával. A tanár és diák között ugyanis mégiscsak valamiféle hatalmi viszony áll fenn. De ha ez így erős kifejezés, akkor mondjuk függőségi állapotnak. A gyermek előmenetele nagyrészt tanárától függ.

Láttam fényképet egy iskola udvaráról, ahol a gyerekek egy formát alkotnak: »NO NAT«. Ha bármi közöm lenne ahhoz az iskolához szülőként, feltenném azt a kérdést, hogy ez nem a gyermekek jogaival való visszaélés-e? Az az igazgató pedig, aki ezt megengedi, alkalmas-e a posztjára?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. május 05. 14:00
Hát igen, az ellenzéki és ellenséges hisztéria keltésnek és az uszításnak, valamint a gátlástalan hazugságnak, rágalomnak és gyalázkodásnak az egészségügy és a nyugdíjasok mellett, egyik legfontosabb területe az oktatás. Ez a három terület gyakorlatilag a teljes országot és népességet lefedi.
kuzmics
2020. május 05. 12:59
Túltolod, cicus, a ballibek ilyen véresszájúak (történelmi/jelenkori példák tömege).
catalina9
2020. május 05. 11:50
Láttam fényképet egy iskola udvaráról, ahol a gyerekek egy formát alkotnak: NO-NAT. Ha bármi közöm lenne ahhoz az iskolához szülőként, feltenném azt a kérdést, hogy ez nem a gyermekek jogaival való visszaélés-e? Az az igazgató pedig, aki ezt megengedi, alkalmas e a posztjára?" Nem! Az ilyen igazgató egy sekélymagyar tróger.
gyurcsyg
2020. május 05. 11:27
Sajnos ez így van egy átlag tantestületben túlreprezentált a balos nézet, vagy csak a pofájuk nagyobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!