A deák téri Gyöngyöspata

2020. május 29. 17:50

Megélhetésüket segélyekből és kisebb nagyobb bűncselekményekből kívánják biztosítani.

2020. május 29. 17:50
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Hetek óta két ügy is borzolja a kedélyeket, melyekben – többek között – az a közös, hogy negatív főszereplői cigányok. Az egyik ugye a gyöngyöspatai »kártérítés« esete, a másik, a frissebb, pedig a deák téri kettős gyilkosság. Cinikusan mondhatnánk, hogy nincs ezekben semmi különös, hiszen már számtalan ilyet láthattunk, az olaszliszkai lincseléstől a Cozma gyilkosságig. Persze, ettől még nem kell beletörődnünk.

Az efféle ügyek közül azok, melyek bíróság elé kerültek, egytől egyig az igazságszolgáltatás teljes tehetetlenségét példázzák. A bűnösök felháborítóan kicsi büntetést kaptak, és még azt sem kellett leülniük, kiszabadulva aztán többnyire ott folytatták, ahol abbahagyták.

Létezik a rendőri bikkfanyelvben egy találó kifejezés: »bűnöző életmód«. Ez azt takarja, hogy az illető, mióta az eszét tudja, sosem dolgozott, és ezen a szép szokásán nem is kíván változtatni. Ahogyan a kitűnő Rejtő Jenőnél Fülig Jimmy válaszolja a munkaügyi előéletét firtató, „Azelőtt dolgozott?” kérdésre: »Nem. De hiányzott az elhatározás.« A bűnöző életmódot folytatóknál ez az elhatározás már nagyon korán megszületett és tartják is magukat hozzá.

Megélhetésüket pedig segélyekből és kisebb nagyobb bűncselekményekből kívánják biztosítani. Tökéletesen tisztába vannak vele, hogy ezért időnként becsukják őket, de – tekintettel az igen enyhe ítéletekre – úgy gondolják, hogy ez megéri nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. május 30. 08:55
erre volna a haromcsapas torveny, hogy aki haromszor bunozik akarmilyen kicsit is, azt eletfogytiglan zarjak be
olajfa1
2020. május 30. 08:36
Gondolom a "Magyar Jogszolgáltatás" mert állítólag olyan hogy -"Magyar Igazság szolgáltatás" olyan nincsen, csak "Jogszolgáltatás"...- a Deák téri "igazságszolgáltatás" késelőinek kártérítést fog adni a Magyar jogszolgáltatás, mert nem tudták hogy ez nem tartozik a magyarság mindennapjaihoz. Nem tanították meg neki az iskolába. Abba az iskolába amibe el se mentek mert rasszisták vannak ott mert ott még nekik is tanulniuk kellett és nem tudták a tanárok, hogy nekik demokratikus joguk a nem tanulás és demokratikus joguk az hogy be se járjanak az iskolába, és akkor is kapnak ugyanolyan bizonyítványt mint azok akik rendszeresen bejárnak és tanulnak. -mert a tanár nem ismeri a Magyar Jogszolgáltatást, tehát ha valaki be se megy az iskolába még jutalmat is kap...
BőröndÖdön
2020. május 30. 06:59
Arisztid és a prosti srácok...csak a gyűlölet...
Akitlosz
2020. május 30. 01:19
"Pesti Srácok.hu Megélhetésüket segélyekből és kisebb nagyobb bűncselekményekből kívánják biztosítani." A "pesti srácok"? Hát ki is nézem belőlük. Csakhogy az élet nem kívánságműsor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!