Orbán csomagol

2020. április 01. 10:05

Egy évtizedet viaskodtunk azzal, hogy a kormány hol a gazdaságot, hol a rezsit, hol a nyugdíjakat, a családot vagy éppen a munkahelyeket akarta megvédeni.

2020. április 01. 10:05
Bonta Miklós
Népszava

„Miközben a magyar kormányfő a valaha volt legnagyobb méretű gazdaságélénkítő akcióterv bejelentésére készül, s eközben nemcsak a munkahelyek megtartását, de újak létesítését is kilátásba helyezi, addig töredelmesen bevallotta: a kormány bizony nem tud arról gondoskodni, hogy minden magyar ember szájmaszkhoz jusson a légúti fertőzése elkerülése érdekében. Így hát nem marad más hátra – tanácsolta Orbán Viktor –, mint hogy akinek nem jut belőle, az készítsen egyet saját magának. S a személyes példamutatás eszközével élve elárulta, hogy bizony ő maga is így tett.

Könnyű lenne azon élcelődni, hogy milyen hatékonysággal képes a kormány egy feltehetően kettő- és négyezer milliárd forint közötti összegre rúgó gigaprogramot megvalósítani, ha egy pár száz forintos tömegtermék beszerzése is gondot jelent a számára; de nem tesszük, mert a kríziscsomag egyik célja éppen a feltehetően recesszióba süllyedő gazdaság újraindítása.

 És ha ez sikeresnek bizonyul, aminek őszintén drukkolunk, akkor feltehetően egy előre nem látható, újabb  katasztrófahelyzetre már úgy készülhet fel a mindenkori magyar kormány, hogy a családok önerőre támaszkodásának erről a szegmenséről készséggel lemond.  De addig még hónapok, netán évek telhetnek el, s ezalatt új társadalmi-gazdasági együttműködési formákkal kell majd megismerkednünk, egyiktől-másiktól pedig – ki tudja, mennyi időre – el kell búcsúznunk. Egy évtizedet viaskodtunk azzal, hogy a kormány hol a gazdaságot, hol a rezsit, hol a nyugdíjakat, a családot vagy éppen a munkahelyeket akarta megvédeni. Most ennek vége szakad, legalábbis a kommunikációban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. április 02. 09:36
"milyen hatékonysággal képes a kormány egy feltehetően kettő- és négyezer milliárd forint közötti összegre rúgó gigaprogramot megvalósítani, ha egy pár száz forintos tömegtermék beszerzése is gondot jelent a számára" Ostoba demagógia. Ha nincs a világpiacon eladó maszk, akkor hiába "pár száz forint". Ráadásul hazudsz, hiszem már többmillió maszkot beszerzett a kormány, sőt, maszkgyártó gépsort is hozattak. Moziba ne vigyen el Orbán? S mondd, te miért nem tudsz otthon magadnak szájmaszkot (vagy inkább szájkosarat) varrni? Mert az ócska proli fajtád semmihez sem ért, folyton csak követelőztök, s a markotokat tartjátok.
Marcus Crassus
2020. április 02. 01:16
Annyira szórakoztató, ahogy hörögnek a ballib csótányok. :)))
tolan
2020. április 01. 21:01
Most hallottam, hogy abból 20 maszkból, amit a Hegyi Tehén adományozott, csak 2-öt használtak, mert mindegyikre rá volt hímezve, hogy "Dobrev Klára adománya".
glensi
2020. április 01. 20:52
"Egy évtizedet viaskodtunk azzal, hogy a kormány hol a gazdaságot, hol a rezsit, hol a nyugdíjakat, a családot vagy éppen a munkahelyeket akarta megvédeni." Bizony, viaskodtatok, sokszor a külföldre rohangálva a segítségért. Érthető, mert nektek gyűlölni való a család, a nyugdíj, a munkahely, az alacsony rezsi. Ennek ellenére sikerült a kormánynak mindezeket megvédenie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!