Kapuzárási pánik

2020. április 11. 07:09

Nem lesz több rezsiharc, menekültválság, cigányozás, taolé, önkormányzati krumpli, Erzsébet-utalvány, Bayer-show, évértékelő.

2020. április 11. 07:09
Buják Attila
168 Óra

„Amikor Olaszországban kitört a pánik, amikor érthetetlen okból haldokolni kezdtek az emberek, amikor ritkulni kezdett a levegő, s egyre fenyegetőbbek lettek a Magyarországra átcsorgó hírek, a NER vezetői összedugták a fejüket, és megállapították, ebből tényleg baj lesz. Amikor kiürültek a zajos futballpályák, amikor becsukta aranykapuit a nemzetközi szórakoztatóipar, amikor újra vasfüggöny zárta le az osztrák határt, amikor New Yorkban ritkulni kezdtek a repülőjáratok, amikor szokatlanul tágasak lettek a nemzetközi légifolyosók, amikor a kamionok alig vételeztek holnapra üzemanyagot, amikor az iskolák bezártak, amikor a szállodák kiürültek, a NER vezetői összeültek, hogy felállítsák az Operatív Törzset. Amikor mozgósították a haderőt, amikor hadügyi igazgatás alá vonták a stratégiai fontosságú cégeket, amikor vontatottan tesztelni kezdték a lehetséges fertőzötteket, amikor bezártak a kocsmák és a bárok, már egyértelmű volt: Közép-Európa egén fekete felhők gyülekeznek.

Bátortalanul többen le-leírták (nem értjük, miből is gondolják), többé semmi sem lesz olyan, mint régen. Egy korszak véget ért. Mások célratörőbben fogalmaznak: a járvány s főleg a járvány vége mindennél átfogóbb, mindent maga alá gyűrő politikai változás kezdete.

Nem pauza, nem apró bicsaklás, nem cigarettaszünet, ami után a verkli megy tovább. Nem egyéves halasztás, amely után megtartják a foci Eb-t, a nyári olimpiát, amelyre Tokió mindig készen áll. Nem lesz több rezsiharc, menekültválság, cigányozás, taolé, önkormányzati krumpli, Erzsébet-utalvány, Bayer-show, évértékelő, Egyenes beszéd, zaklatás, a színházakban igazgatóváltás. Nem, mert az idő kapui lassan bezárulnak. A rendszer ürült ki, felélte húsát, vérét, nagyon is véges tartalékait. Az uniós pénzeső ritkásan csepeg, előbb-utóbb eláll. Valami más jön ezután.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moslékzabáló
2020. április 11. 15:30
Éhes disznó makkal álmodik...
atila68
2020. április 11. 15:18
Ez mi ez?
Negue
2020. április 11. 11:26
"Bátortalanul többen le-leírták (nem értjük, miből is gondolják), többé semmi sem lesz olyan, mint régen. Egy korszak véget ért. Mások célratörőbben fogalmaznak: a járvány s főleg a járvány vége mindennél átfogóbb, mindent maga alá gyűrő politikai változás kezdete." Ezzel a cikkel megint csak azt bizonyítja, hogy milyen a csőlátású hülyék gyülekezete. A többé semmi sem lesz olyan, mint régen az nem azt jelenti, hogy kivéve titeket! Mert ti aztán ott folytatjátok, ahol abbahagytátok? Nagyon tévedtek! Csak figyelj nagyon, mert úgy látszik rád fér!
szavaztam
2020. április 11. 10:56
idióta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!