A valódi nemváltás lehetetlen (2019)

2020. április 01. 15:21

Egy valódi nemváltáshoz tehát molekuláris szintig át kéne műteni az emberi testet, beleértve a csontstruktúrát is.

2020. április 01. 15:21
Szilvay Gergely
Mandiner

„Ezért Toleffsen azt mondja: »minden műtéti próbálkozás arra, hogy megváltoztassuk valakinek a nemét, szükségszerűen maga után vonja azon testi kapacitások megcsonkítását, amelyek meghatározzák valaki valódi nemét«.  Lawrence Mayer epidemiológus és biostatisztikus pedig úgy fogalmaz: »tudományos szempontból a transznemű férfiak biológiailag nem férfiak, ahogy a transznemű nők sem nők biológiailag.«  Paul McHugh professzor szerint: »a transznemű férfiak nem válnak férfivá, és a transznemű nők sem válnak nővé”, hanem „maszkulinizált nővé és feminizált férfivá« válnak.

Az LMBTQ-mozgalom, s főleg a T-mozgalom szereti azt az álláspontját hangoztatni, hogy a nemi mivoltunk nem köthető kizárólag a hormonokhoz vagy a reprodukciós szervekhez. Félig igazuk van, abban, hogy »nem köthető kizárólag”« Biológiai nemünket sok minden meghatározza ugyanis, együtt, fogantatásunktól kezdve. 

Mint arra Ryan T. Anderson rámutat, a férfi és női test nem csak kromoszómában és hormonokban valamint a nemi jellegekben tér el, hanem átlagosan nézve súlyban, méretben, formában-alakban, sűrűségben és a csontok hosszában, a zsír elosztásában, az izomzatban, valamint számos szervet tekintve is, többek közt az agyat. Vannak különbségek a molekuláris és sejti szinten is, amelyek nem pusztán a fiziológiát, hanem az agyunkat is befolyásolják. Valószínűleg az agy a leginkább nemileg karakteres szervünk, különbségek az érzelmek és a fájdalom megélésében, a látásban, a hallásban, az emlékezetben és a tájékozódásban.

Egy valódi nemváltáshoz tehát molekuláris szintig át kéne műteni az emberi testet, beleértve a csontstruktúrát is.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tailor
2020. április 01. 18:38
A Jó a Rossz és a Csúf. Sergio Leone. A távolban feltűnik egy csapat lovas katona az amerikai polgárháború idején. A két főhős azon vitatkozik szürkék e avagy kékek. Kémlelik a látóhatárt mígnem odaérnek hozzájuk és lám csupa por szürkék. " éljenek a szürkék " kiáltja a két bandita. Mire a százados leporolja magát és kiviláglik a kosz alól a kék egyenruha.. operáltathatod magad katica bogárrá is de attól még maradsz aki..
zakar zoltán béla
2020. április 01. 18:21
A csípőficam nem agyficam!
catalina9
2020. április 01. 17:21
A valódi nemváltás lehetetlen (2019)" a kommunisták (kékek, zöldek, vörösök, Jobbikosok) nem ismerik a lehetetlent.
BőröndÖdön
2020. április 01. 16:33
Gergő,próbáld meg...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!