A magyar kormány nem diktatúrát épít, hanem a lakosságot védi

2020. április 04. 19:25

Igazán jót tenne nekünk egy kicsivel több bizalom idehaza és külföldön egyaránt.

2020. április 04. 19:25
Szalay-Bobrovniczky Vince
Die Presse

„A legújabb felmérések szerint a magyarok 90%-a látja úgy, hogy a veszélyhelyzetet, aminek a keretében a rendkívüli jogi intézkedéseket is bevezették, meg kell hosszabbítani. Arra a kérdésre, hogy mennyire kellene ezt meghosszabbítani, a válaszadók 60%-a úgy válaszolt, hogy a rendkívüli intézkedéseket a pandémia végéig fent kellene tartani.

Fontos azonban tisztázni, miért nincs időbeli korlátja a veszélyhelyzetnek. A válasz egyszerű: a világjárvány kiszámíthatatlan, nem lehet tehát egy előrelátható lejárati dátummal számolni. De a parlament szabályozása világos: a különleges jogrendet csak a koronavírus elleni küzdelemre lehet és szabad felhasználni, minden más jogalkotás, és összességében a jogállamiság nem érintett, és nem is érinthető.

Az Orbán-kormány 2010-es hivatalba lépése óta folyamatosak a különböző eljárások és politikai akciók a szabadon megválasztott magyar kormánnyal szemben. Ezek egyikét sem támasztják alá tények, egyetlen jogi intézkedés sem váltotta ki bármilyen jogszabály visszavonását. Korrekciók viszont szép számmal voltak (gondoljunk például a médiatörvényre), mert Magyarország mindig is nyitottan állt az EU változtatási kéréseihez.

Egy világjárvány közepén vagyunk, a végét pedig nem látjuk. Egy kicsivel több bizalom igazán jót tenne nekünk idehaza és külföldön egyaránt, mert a járvány Magyarországot is súlyosan érinti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. április 04. 23:24
A kormány nem szabadon választott. A kormányt a parlament nevezi ki, teljes mértékben a saját hatáskörében tetszése szerint.. Semmilyen választás nincsen a kormányról.
Akitlosz
2020. április 04. 23:02
"Szalay-Bobrovniczky Vince" Kis Pál négyszer aláír míg ő egyszer. Minimum.
MayorAnna
2020. április 04. 21:12
És mindezt, egy szövetségesi rendszerben:-egy unióban, úgy kell szájbarágni mintha egy szellemileg visszamaradottal (slow/retard) próbálnánk megértetni az 1X1-et... Persze, hogy értő fülekre talál a belső ellenség ott Brüsszelben.
BőröndÖdön
2020. április 04. 21:08
Fizetett fidesznyik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!