Alkalmatlan politikusok

2020. március 13. 16:11

Ezek a politikusok egyszerűen félnek keményet lépni, és bezárni az össze gyárat, munkahelyet, mindent. Félnek, hogy mi lesz, ha három napig nem gördül le Audi a futószalagról vagy katonák állnak a határon.

2020. március 13. 16:11
Zsiday Viktor
Zsiday.hu

„Mind az európai, mind az amerikai politikusok alkalmatlanok a helyzet kezelésére. Miközben a kínai példa tökéletesen bebizonyította, hogy extrém karanténnal (se iskola, se munka, mindenki marad otthon, még boltba is csak hetente kétszer, ha nagyon muszáj, határok teljesen lezárva) a terjedés teljesen megállítható, Merkel azt mondja, hogy a lakosság 60-80%-a el fogja kapni a koronavírust. Az alapján amit csinálnak, ez tényleg így van - de nem kellene, hogy így legyen. Ezek a politikusok egyszerűen félnek keményet lépni, és bezárni az össze gyárat, munkahelyet, mindent. Félnek, hogy mi lesz, ha három napig nem gördül le Audi a futószalagról vagy katonák állnak a határon. És ebbéli félelmük ahhoz vezet, hogy nem állítják meg a járványt, ami így sokkal nagyobb kárt okoz mind emberéletben, mind gazdaságilag, mint ha egy-két hónapig megtennék azt, ami valóban szükséges.

Félszüzek nincsenek, és félkarantén sem. Lehet bohóckodni azzal, hogy a misén kevesebben legyenek, meg 99 ember legyen csak a moziban, és hogy a gyerekek úgysem kapják el, tehát nyugodtan nyitva maradhat az iskola, de ez csak pótcselekvés, színház, alibizés. Máshol bezárják az iskolát, de a munkahelyekre mindenki bejár. Ugyanaz. Pedig elég egyszerű a helyzet: ha senki nem találkozik senkivel, akkor a vírus nem tud terjedni, de ha találkoznak, átadják. Nem vagyok epidemiológus, nem én találtam ki, csak látszik, hogy Kínában mit értek el. Sőt megmondom őszintén, nem lévén szakértő, az elején nem hittem el, hogy ez megvalósítható. Pedig látszik, hogy de. Ha van rá szándék, és akarat.

Lehet választani: egy-két hónap komoly válság, majd vége, vagy elhúzzuk az egészet hosszú hónapokra, akár sokmillió halottal. Úgy tűnik az európai és amerikai politikusok képtelenek felnőni a feladathoz, úgy hiszik megállítani a koronavírust, mint Chamberlain Hitlert, miközben összeurópai fellépésre, és a legteljesebb karanténra lenne szükség.

Ez még tán érthető is lenne, ha nem lenne pontos minta arra, hogy mit kell csinálni, ha nem látszana, hogy hogyan lehet eredményeket elérni. Szégyelljék magukat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feri70
2020. március 16. 08:36
Ha nem gördül le Audi a futószalagról, amit egyébként már kifizetett valaki, de legalább leelőlegezett, az nem olyan nagy baj. De ha a pék nem süt kenyeret, az élelmiszeripar nem termel, illetve a kereskedelem leáll az már baj. Aztán mennyi időre kellene leállni? 2 hét, 3 hét. A kisvállalkozó alkalmazottait akik nem dolgoznak, ki fogja fizetni? Vagy pont ez a cél? Elbocsájtásokat, munkanélkülieket, káoszt akartok?
puszika
2020. március 14. 18:38
Ugye kedves Zsidai ez a magyar ellenzéki politikusokra érvényes. Mert ennyi VÉSZHELYZET SZAKÉRTŐT még életemben nem láttam mint a magyar ellenzékiek. Nap nap után kiáltják a világba AZONNAL hatásosnak vélt röhejes javaslataikat.......persze FELELŐSSÉG NÉLKÜL. Nekik most is A SZAVAZATHALÁSZAT a legfontosabb,nem az együttműködés. Amúgy meg szösszenetéből nyíltan kiolvasható az a LIHEGŐ OKOSKODÁS ami önt is jellemzi,MIKöZBEN SOHA ÉLETÉBEN NEM ÉLT MEG VÉSZHELYZETET így arról fingja sincs!!!!!!!!!
Hunyadi Mátyás
2020. március 14. 11:53
Teljesen igaza van Zsidaynak. Időben kell határozottat lépni, minden járványügyi tapasztalat ezt mutatja. Pártunk és kormányunk lassan lépett határozatlanul. Igaz-e almási?
Dénia
2020. március 14. 08:43
mindent a maga idejében. Még szerencse, hogy nem az ilyen nagypofájú dilettánsok vannak döntési pozícióban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!