Rettenetes dilemma. Leállitani egy országot, vagy nem

2020. március 12. 07:31

Modern társadalmunk bonyolult termelési és értékesítési láncok sorozata, ahol egy elem kiesése az egész lánc összeomlását okozhatja.

2020. március 12. 07:31
Tóth András
Facebook

„Rettenetes dilemma. Leállitani egy országot, vagy nem. Ok. egy kéthetes leállást kibir talán egy ország. De többet? Mi lesz két hét után? Mi lesz a vállalatokkal, az üzletekkel, a munkáltatókkal és munkavállalókkal? Ki fizeti a béreket? Az adókat? Ki miből fogja fizetni a hiteteleket, majd az áram, a viz, az alapvető szolgáltatások és az élelmiszerek árát? S igy tovább. Állami alkalmazottak egy darabig könnyebb helyzetben lesznek, de az üzeleti életből származó adók elapadása után mit fog tenni az állam? Egy darabig mély defláció, árcsökkenés még segiti azokat akiknek van jövedelmük még, vagy vagyonuk. Modern társadalmunk bonyolult termelési és értékesítési láncok sorozata, ahol egy elem kiesése az egész lánc összeomlását okozhatja. De az adók elmaradása, a hitelek nem fizetése után az államok az eddig oly könnyedén alkalmazott bankópreshez fognak nyulni. Pénzt fognak termelni, átfogják vállalni a hiteleket, az alapvető szolgáltatások diját, az élelmiszercsomagok szétosztását – s aztán? mikor nő a pénzmennyiség, de csökken az árualap, mert állnak a munkahelyek? Nincs mese. Váratlanul újra fog alakulni az életünk, egy világ végetért, vagy legalábbis, legnagyobb válsága előtt áll.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. március 12. 08:53
Az államnak nem lesz pénze sporteseményeket rendezni.
krotak
2020. március 12. 08:08
Indulás előtt az ember ellenőrzi a féket, világítást, jelzéseket, bekapcsolja a biztonsági övet. Aztán nem fog egész úton közlekedési baleseteket hallgatni magnóról.
3M..
2020. március 12. 08:05
A Fidesz által szándékosan létrehozott magyarországi bábeli zűrzavar, helyreállni látszik. Szebb Jövőt!
darázs
2020. március 12. 07:58
Megtanuljuk azt hogy puskalövés nélkül is lehet háborús veszteségeket elszenvedni. Tán még arra is jó hogy a migráns és a klíma fronton indított "háborúkat" felismerjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!