Nyílt levél Rapcsák Andrásnak

2020. március 10. 08:40

Soraidból büszkén köszön vissza az a szenvedély, amely hajtotta édesapádat is: ezt senki sem vonhatta kétségbe nála.

2020. március 10. 08:40
Grezsa István
Facebook

„Kedves András!

Személyesen keveset volt módunk beszélgetni, inkább távolról figyeltem szakmai karrieredet.

Most mégis klaviatúrát ragadok, hogy támogassalak abban a küzdelemben, amelyet belső meggyőződésből folytatsz Márki-Zay Péter polgármester módszerei ellen, melyekről jómagam is sok tapasztalattal rendelkezem. Képviselőként, majd polgármester-jelöltként rémisztő volt testközelből látni azt a manipulatív kommunikációt, amely egyszerre kirekesztő és megosztó, illetve mélységesen farizeus magatartás. És mindez a szeretet hatalmának hamis álarca mögé bújva...

Ez a képmutatás ugyanakkor rövid távon rendkívül eredményes, ugyanis az emberek felszínes ismereteire és mélységes indulataira alapoz, eszköztárában pedig arra, a manapság egyre ordítóbb jelenségre, hogy a józan, paraszti ész helyett az emberek csupán a monitorjuknak hisznek. Már-már az a megdönthetetlennek látszó igazság sem működik, hogy csak a szememnek és fülemnek hiszek. Szóval egy szélmalomharc időszakában jól esik számomra (remélem, egyre többünk számára), hogy kiáll valaki az igazáért, ráadásul szenvedélyesen, ügyszeretettől vezéreltetve. Nem akar Biszku Bélaként, lehajtott fejjel hallgatni.

Jogos önvédelmed egyúttal irányt mutat azoknak is, akik ilyen-olyan okokból elnézőek polgármesterünk vállalhatatlan ítéletalkotásai nyomán. Kötelességünk kiállni valami mellett, amiben hiszünk. Most én kiállok melletted, mert nemcsak osztozom a Téged ért méltánytalanságban, hanem azért is, mert büszkén köszön soraidban vissza a városunk iránt érzett tevékeny felelősségvállalás parancsa is. Az a szenvedély, amely hajtotta Édesapádat is. Ezt a szenvedélyt politikai ellenfelei sem vonhatták kétségbe sohasem!

Harminc év telt el a rendszerváltás óta. Szabadon választott polgármestereink közül ketten is sírig szolgáltak, de mindhárman nyomot hagytak maguk után szolgálatukkal. Nem lehet kétséges, ez a vásárhelyi hagyomány két éve megszakadt, csupán a körülmények és az idő kérdéses, mikor állíthatjuk újra a helyes irányba városunk szekerének rúdját. Sok veszteséget fogunk addig elszenvedni, de a város szeretetében ott lüktet őseink tisztelete, ahogy az új dolgok iránti kíváncsiság egyaránt. Remélem, Te ott leszel az új Vásárhelyt építők között!

Baráti üdvözlettel: Grezsa István”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 10. 13:40
13.28-rúgott ki/j.
zakar zoltán béla
2020. március 10. 12:02
A nagyapja volt az államvizsga-bizottság elnöke, mikor 1978-ban diplomát szereztem! Jólelkű, de szigorú geométer! Aki miatt 5 évet késtem, hála Istennek nem volt a bizottság tagja! (((Ez utóbbi személyes okok miatt többünket kirúgott haláláig. Ég és föld volt a két ember. Nyugodjanak békében!)))) Tisztelet a családnak! MZP egy szörny!
Európai téridő
2020. március 10. 10:17
Majd nézel egy nagyot, amikor az új elvtársak kezdenek el dzsentriskedni, dzsentrisedni, ha MZP a tekergései nyomán össze tudja erre tarhálni a suskát.
Nannyó
2020. március 10. 09:44
Valami oka csak van, hogy a vásárhelyiek elfordultak a normalitástól. Talán ezt kéne kideríteni és orvosolni. Én az ország másik végén lakom, számomra érthetetlen, hogy egy amerikás ügynököt választanak meg vezetőjüknek. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!