Különvélemény Takaró Mihály interjújához

2020. március 04. 10:51

A szocialista-liberális kormányok idején Magyarország nem a magyar emberek igényeit kielégítő ország volt.

2020. március 04. 10:51
Dr. Hidvégi Áron Arnold
Onerobol.hu

„Értetlenkedve olvastam a Magyar Nemzetben megjelent március 3-i interjút, amelyben Takaró Mihály, József Attila-díjas irodalomtörténész, a tananyag-szabályozás magyar nyelv és irodalom fejezeteinek készítésében résztvevő, Magyar Örökség és Németh László-díjas tanár így nyilatkozott:

»Az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény…«

Tanár urat nem ismerem személyesen. Az erdélyi irodalom képviselőinek hangsúlyosabb beemelését a tantervbe jó ötletnek tartom, és egyetértek azzal is, hogy a hazaszeretet fontos. Mai nyilatkozata viszont elbizonytalanított. Méghozzá azért, mert egy olyan világnézetet képvisel, amiről korábban úgy gondoltam, a baloldali-liberális fősodor világnézete.

A szocialista-liberális kormányok idején Magyarország nem a magyar emberek igényeit kielégítő ország volt. A Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok a globalizmus elvárásainak próbáltak megfelelni, gazdaságpolitikájukkal külföldi befektetők kedvében jártak, ígérgettek, eladósították és ezzel kiszolgáltatták az országot. Ráadásul, Gyurcsány Ferenc a határon túli magyarokat nem tekintette magyar állampolgárnak.

Orbán Viktor volt az, aki ezt gyorsan megváltoztatta: új Alaptörvény, kettős állampolgárság a határon túli magyaroknak, nemzeti gondolkodás és az embereket középpontba állító kormányzás: rezsicsökkentés, szektorális különadók, keleti nyitás és új külpolitika, IMF nélküli pénzügyi szuverenitás. Keresztény szabadság. »Nekünk Magyarország az első!«

A kétharmados parlamenti felhatalmazás erkölcsi alapja, hogy Orbán Viktor kormánya az emberek „igényeit kielégítő intézmény”. Pont.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. március 05. 15:51
Áron! Üdvözlöm a nagymamádat a nagyszerű Dávid Katalint. Kitűnő tanár, és lenyűgöző előadó. Nagy tisztelője vagyok.
syphax
2020. március 05. 10:20
.. Pont..... NEM PONT! Bár "AZ" lenne....Miért nem? Azért nem, mert "MI AZ HOGY: ""AZ EMBEREK IGÉNYEIT"..? Miféle "emberekét"? Az enyémet perszze igen, a Hidvégi úrét is igen,meg a Takaró tanár úrét is persze igen. DE MI HÁRMAN NEM vagyunk 'AZ EMBEREK"!!!! Mi hárman egyfajta gondolkodású emberek vagyunk, de tudomásul kell vennünk: a miénktől eltérú gondolkodásmódú emberek is vannak jócskán....Igencsak vannak. Viszont. Takaró Tanár Úr pontosan tudja: egy gyermeki agy felelősen mit képes felfogni és mit nem! Hosszútávó javaikat a gyermekek még tapasztalatok és ismeretek hiján nem tudHAtnak! EZT 6 UNOKÁS NAGYAPAKÉNT PONTOSAN LÁTOM ÉS TANÚSITOM. ÚGYHOGY TAKARÓ TANÁR ÚRNAK TÖKÉLETESEN IGAZA VAN!
Secnir
2020. március 04. 17:39
ekkora felszopást rég láttam...
toef36
2020. március 04. 17:37
A gyermekek nincsenek azon a szinten, hogy igényeik lehetnek a tudományok és a művészetek területén... Nyilván Takaró tanár úr ezt akarta mondani... Jobban is fogalmazhatott volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!