Dr. Trump

2020. március 10. 07:38

Trump a sajtótájékoztatón lezser módon közölte, hogy csak maradjon mindenki ott, ahol van.

2020. március 10. 07:38
Mátyás Győző
168 Óra

„Alapvető fontossággal bír és példaértékű, hogy krízishelyzetben hogyan viselkedik a világ vezető hatalmának elnöke. Ezért is kísérte kiemelt figyelem a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központban (CDC) tett látogatását.

Amikor a koronavírus-tesztek kerültek szóba – amelyek miatt sok kritika érte a kormányt –, Trump azt mondta: azok legalább olyan »tökéletesek«, mint a telefonbeszélgetés. Ezzel az ukrán elnökkel folytatott csevegésére utalt, ami az impeachmenthez vezetett. Valószínűleg lehetett volna ennél invenciózusabb hasonlatot is találni.

E pillanatban a járvány szimbóluma és súlyos esete, hogy a Grand Princess nevű üdülőhajó fedélzetén 21 fertőzött embert találtak 46 teszt elvégzése után. Ami irtózatosan rossz arány 3500 utas esetén, és mutatja a veszély nagyságát. Trump a sajtótájékoztatón lezser módon közölte, hogy csak maradjon mindenki ott, ahol van, mert ő, azaz Donald Trump nem akarja, hogy megkétszereződjön a fertőzöttek száma. Értsd: ha a szárazföldre jutnak, rosszabb lesz a statisztika. Igazi felelős magatartás. Este aztán Mike Pence alelnök bejelentette, nem-kereskedelmi kikötőbe várják a hajót, hogy mindenkin elvégezhessék a tesztet.

Mivel kérdezni is lehetett az elnöktől a sajttájon, természetesen nem maradhatott el a CNN riporterének kioktatása (fake news), és a szokásos önfényezés sem egy Fox-tudósításra utalva.

Ahogy a Washington Post tudósítója írja, a sajtótájékoztatón amúgy az elnök folyamatosan megcáfolta és leintette a mellette álló orvosokat, szakértőket. Mert ő jobban tudja.

De hát ez egyáltalán nem váratlan reakció egy igazi politikai mulattatótól, ez a fellépés is része volt a 2016 óta tartó elnöki show-nak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 10. 12:17
Sza.jkó-nem olvasom!
Krupp Skya
2020. március 10. 12:02
Mátyáska ti itt is beleszóltatok a politikába, aztán milyen jól ment a körömlehúzás, földelvétel, egymás akasztása meg a nyugdíjfelezés. Inkább szólj a DK-s főrabbibak Ferinek, hogy metéljen körül óvatosan foggal.
BandiMandi
2020. március 10. 11:27
Hülyékkel nem vitázom, akár cikket ír, akár kommentezik.
zolizolizoltan
2020. március 10. 11:08
Trump és Biden is a demencia jeleit mutatja, ez a véleménye azoknak, akik a környezetükben vannak. Mi lesz veled Amerika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!