Sztójay sem csinálta volna szolgalelkűbben

2020. február 20. 13:34

Ideküldik a pénzt, hivatalosan azért, hogy felzárkózzunk, gyakorlatilag pedig azért, hogy miután a hazai oligarchák levették a részüket, német árut vásároljunk.

2020. február 20. 13:34
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„Évek óta tart a huzavona az Orbán-kormány és az európai politika között arról, hogy mi fér bele a demokráciába és jogállamiságba, vagy, hogy hol húzódnak vörös és mindenféle más színű vonalak. Mi pedig, akik állampolgárként elszenvedjük a Fidesz országlását, gyakran hivatkozunk is azokra az elvekre, ideákra és vonalakra, amelyekről a nyugati politikusoktól hallunk, arra gondolva, hogy ennél tovább már tényleg nem lehet menni, ez már tényleg ki kell, hogy verje a biztosítékot. Aztán azt látjuk, hogy nem veri ki a biztosítékot sem a közmédia lenyúlása, sem a minden képzeletet felülmúló agymosás, nem vált ki többet egy kósza ejnye-bejnyénél az OLAF-jelentés semmibevétele, a gátlástalan lopás, szóra sem érdemes a legnagyobb ellenzéki pártra kiszabott gigabírság, ahogyan a választások módszeres elcsalása sem.

A CEU elüldözéséről végül kiderül, hogy csak egy apró politikai vita, szinte semmiség ahhoz képest, amikor Jean-Claude Junckert főgonoszként plakátolják ki országszerte (na jó, az lehet, tényleg fájt valakinek… Junckernek bizonyára). Pár szörnyülködő cikk néhány nyugati lapban és ennyi. Nem tartott számot túl nagy érdeklődésre a nyugati politikában az sem, amikor Orbán Viktor úgy döntött, hogy bedarálja a Magyar Tudományos Akadémiát és a magyar értelmiséget úgy általában. Aztán tegnap megláttuk a hírt, hogy a kutatóintézetek einstandolása után a »Nemzeti Tudománypolitikai Tanács« társelnöke bizony nem más lesz, mint Günther Oettinger volt európai biztos, német CDU-s politikus.

Igen, az az Oettinger, aki jóváhagyta a közműcégek felvásárlását, és a paksi bővítésről is tárgyalt az Orbán-kormánnyal, és aki szerint a megújuló energiaforrások túl költségesek – nesze fideszes zöldprogram, nesze haladás…
Igen, az az Oettinger, aki éppen két éve, 2017. február 28-án a német gazdasági napilapban, a Handelsblatt-ban arról értekezett, hogy igazán nem volna jó ötlet az uniós pénzeket politikai alapon megvonni a demokratikus jogelveket lábbal tipró országoktól, hiszen azok nagy része úgyis Németországba vándorol vissza, mert a pénzből német termékeket, szolgáltatásokat vesznek. Értjük ugye? Ideküldik a pénzt, hivatalosan azért, hogy felzárkózzunk, gyakorlatilag pedig azért, hogy miután a hazai oligarchák levették a részüket, német árut vásároljunk. Felzárkózás? Jóléti társadalom? Európai életszínvonal? Ugyan!

Nekünk mától Günther Oettingerünk van, aki majd a magyar tudomány vezetőjeként bizonyára megfelelően gondoskodik róla, hogy Magyarországon még véletlenül se történjen semmi olyan, ami a német ipari lobbi érdekeit zavarná. Hogy mindenki értse: nem kellenek Magyarországon tudósok, sem polgárok, csak olcsón halálra dolgoztatható rabszolgák, akiknek napi 12-14 óra munkáért elég az elértéktelenedett forintban leszámolt nettó 120 ezres bér, és garantáltan nem sztrájkolnak. Ha pedig valaki mégis kitörne, akkor nem kellenek önálló tudományos eredmények, magyar feltalálók, elég, ha a német cégeknek valaki olcsón megtervezi azt, amire szükségük van. Ez Orbán Viktor áruja, ezzel házal nyugaton, és ezért tűrik meg az Európai Néppártban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2020. február 21. 21:05
Gyöngyösi te valamikor nagy ígéret voltál. Ma már csak egy seggfej vagy csupán.
rajgy
2020. február 21. 15:20
Nagyon úgy tűnik, hogy megvásárolták a Günther Oettingert. Különösen, ha a Fideszt érintő döntései előtt már megsúgták neki, hogy Magyarországon alkalmazzák, (biztos olcsó bérlakás a Várban, stb.)
TARR Ferenc dr.
2020. február 21. 12:48
"Aztán azt látjuk, hogy nem veri ki a biztosítékot sem a közmédia lenyúlása, sem a minden képzeletet felülmúló agymosás, nem vált ki többet egy kósza ejnye-bejnyénél az OLAF-jelentés semmibevétele, a gátlástalan lopás, szóra sem érdemes a legnagyobb ellenzéki pártra kiszabott gigabírság, ahogyan a választások módszeres elcsalása sem." Gyöngyösy! Miért nem fordul vádjaival a bírósághoz?? Tényadatokkal! De ha nem teszi: bűnrészes! Ha csak rágalmaz, akkor csak senkiember...
Jack Reynor
2020. február 21. 12:44
CEU elüldözése: bárcsak megtörtént volna akadémiai intézetek einstandolása: bárcsak megtörtént volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!