Kedves kitörésrajongó honfitársam!

2020. február 13. 10:38

A sok kis effenberget ez nem hatotta meg a magyarok agya, és bátran lerohanták a sarat, kezdetben horizontális, majd vertikális irányszögben.

2020. február 13. 10:38
Kurtz ezredes
Tutiblog

„Személy szerint hatalmasat röhögtem, amikor a nemrég bemutatott hollywoodi szuperprodukcióban, a Midway-ben pozitív szereplőnek bírták ábrázolni Bull Halseyt, a tengerek történetének egyik legbutább admirálisát. Vele ellentétben a csatát a saját teljesítményét gondosan kielemző, és a hibáit leginkább az eszével megértő és kijavító Jack Flatchert meg sem említették benne. Ez persze érthető, hiszen a teljes Amerikai Haditengerészet is ezt tette vele, mivel nem nagyon értékelték az olyan admirálisaikat, akik a féktelen agresszió helyett inkább az eszükkel próbáltak harcolni. Ennél csak az az érdekesebb, hogy a saját kudarcaik és ostoba döntéseik későbbi megmagyarázása végett ugyanezek a meseírók a saját ellenfeleiket is hat polccal a valós helyük fölé szokták emelni, így az ügyes taktikai parancsnok Rommelből, vagy a saját stratégiai baklövéseit folyamatosan ostorozó Jamamotóból is ők fabrikáltak ekkora sztárt.

Aki joggal ott lenne a helyükön, az a huzagolatlan puskákkal felszerelt, lelkes egyetemistákból, civilekből és népfelkelőkből verbuvált csapatokkal a profin felszerelt és kiképzett hivatásos habsburg sereget többször szétszopató Görgei Artúr. Sajnos a nemzeti alaptanterv még nem jutott el oda, hogy róla tanulj egész gimi harmadikban, pedig a hadtörténet Puskás öcsijét megismerve tuti nem éljeneznéd többé a hadtörténet Werner Liebrichjeit…

Amúgy mire számítsunk legközelebb tőled? Márciusban mész nyakig iszapfürdőt venni a Sárrétre, hogy emlékezz a szintén parádésan sikerült Tavaszi Ébredésre? A magyar tisztek – akik beton helyett agyat hordtak a fejükben – ott is előre szóltak, hogy a hely nem véletlenül kapta a nevét, és Sárosd, Sárszentágota, Sárkeresztúr meg Sárbogárd bevétele esetleg olyan nehézségekbe ütközik majd, amelyet a nagynémet matematika kihagyott a felsőbbrendű fajegyenletből, de a sok kis effenberget ez nem hatotta meg. Ők defetizmussal vádolták meg a magyarokat, és bátran lerohanták a sarat. Kezdetben horizontális, majd vertikális irányszögben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2020. február 14. 08:16
"Werner Liebrich" lerúgta puskást, ezzel nyert egy vb-t a németeknek, a legnagyobb stratéga ! mi bajod vele ?
mustarharmas
2020. február 13. 20:25
Egyetértek. De. A németeket ne nézzétek le. Kiemelkedő civilizációs, kulturális és katonai teljesítményük volt a világtörténelemben. Nem mellesleg szövetségesünk volt két háborúban is.
zsanett-kúnrum
2020. február 13. 19:27
Na de kérem, háborúban ki a franc ér arra rá, hogy kiglancolja a ziher todot, viszont ilyen békés viszonyokban az örök barna eső mindig mulatsagosabb. Majd szaz év múlva bővebben kifejtem.
annamanna
2020. február 13. 16:58
Sok okunk van röhögni a németek sárba ragadásán - Mohács után..... Az pedig elképesztő, hogy a Szovjetuniót nyíltan visszasíró Putyint nevezi a szerző a bolsevista veszély védőpajzsának. Az egész cikk annyira komoly, mint az antibolsevista Putyin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!