A Hír TV kitörésének napja és a kettős beszéd

2020. február 13. 09:55

Az elhíresült „becsület napi” tudósítás nem egyszerűen a csatorna, hanem a kormány botránya is.

2020. február 13. 09:55
Seres László
Seres László
Neokohn

„Az elhíresült »becsület napi« tudósítás nem egyszerűen a csatorna botránya: van a Hír TV-nek ugye tulajdonosa, és az nem áll nagyon távol a kormánytól. Ez, és még számos hasonló botrány felveti a kérdést, hogyan is állunk a »hivatalos« történelemszemlélettel, emlékezetpolitikával. Most a KESMA-hoz tartozó médiáról nem is szólva. A jó hír az, hogy Szalay-Bobrovniczky Vince nem lát kettős beszédet, biztos nekem rossz a látásom, ha időnként kettős, sőt háromfelé tartó beszédet is látok.

»Vannak olyan politikai szereplők – messze nem csak a kormánypártok berkein belül – akik a magyar történelem nemzeti vonalát hangsúlyozzák. (…) Eközben a kormánypártok oldaláról mindenki az elfogadott történelmi narratívát hangsúlyozza a holokauszt kapcsán« – hangsúlyozta interjúnkban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. Ez persze igaz akkor, ha „mindenki” alatt csak a kormánypárti politikusokat értjük, nem pedig a hozzájuk hű tudósok, szakemberek, kultúrharcosok egy részét, és pláne a (jogilag pontatlanul kifejezve) alájuk tartozó médiákat.

Vegyük is rögtön a Hír TV-t, amely 2018. novemberében csatlakozott az új állami nonprofit médiaholdinghoz, a Liszkay Gábor vezette, a hírszerkesztőket, újságírókat napi szinten fentről eligazító KESMA-hoz (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány). A csatornának múlt szombaton ritka nagy botrányt sikerült keltenie azzal, hogy egy történelmi esemény hazug átértelmezésére alapuló neonáci rendezvényt (amit ráadásul a rendőrség eredetileg be is tiltott, csak a bíróság ezt felülírta) teljesen normális, elfogadott ügyként prezentált, míg a balos antifasiszták ellentüntetését nevezett rendes, polgári eseményt megzavaró hőbörgésként állította be.”

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2020. február 16. 08:22
Kunfia nevű ballib dühöngő meg neokun.
NTLLK
2020. február 15. 13:35
Meg a függetentelen bíróságé, aki a rendőrséggel szemben engedélyezte a parádét........meg a munkásőr hagyományőrzikéket!
Vivid
2020. február 14. 09:28
Köszönjük meg Seresnek és Kövesnek, hogy immáron mindenki láthatja, melyik népcsoport képviselői szítanak indulatokat és feszültséget, kik viselkednek daganatként a nemzet testében. Lassan el kellene kezdeni keresni a választ erre a kérdésre is :)
Esvány
2020. február 14. 07:12
"Ja, egész Európát." Igen, Európát, pont úgy, mint a török elleni harcok idején. "Mondd, milyen cuccot tolsz?" Olvasás, tájékozódás. Jó cucc, mi? A magadfajta elborult agyúaknak is csak ajánlani tudom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!