Újra eljöhet az aranykor

2020. január 02. 08:18

A múlt évvel Magyarország ezeregyszáz éves történetének legjobb esztendejét zártuk.

2020. január 02. 08:18
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Magyar Nemzet

„Mintha egy darázsfészek lakóit kellene rendbe sorakoztatni, olyanféle feladatnak tűnik értékelőszámba venni a mögöttünk hagyott esztendő hozadékát. Emlékek százai zúgnak összevissza a fejünkben, egyik hangosabb, mint a másik, valósággal félrelökdösik egymást, hogy rájuk figyeljünk. Időre van szükség, amíg mindezek a helyükre kerülnek, hogy ami mulandó, kihulljon az emlékezet rostáján, ami pedig maradandó, fennmaradjon.

Két sarkos megállapítást azért a tévedés kockázata nélkül máris tehetünk. Az egyik, hogy a múlt évvel Magyarország ezeregyszáz éves történetének legjobb esztendejét zártuk. A másik, hogy a magyar jobboldal számára politikai értelemben az aranykor, legalábbis egy időre, véget ért. Bontsuk ki kissé mind a kettőt.

Nagy szónak tűnhet, hogy 2019 volt Magyarország történetének legjobb esztendeje, és ha a sikert az ország méretében mérjük, nem is lehet igaz. Ha azonban a mérce ahhoz igazodik, hogy az országlakosok milyen hányada élt elfogadható jólétben és biztonságban, akkor már nem lehetnek kétségeink.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. január 03. 18:22
1485. június elsején Bécs Magyarországhoz, pontosabban a Szent Koronához csatolódott. Az volt a csúcs év sikerekben eddig.
Akitlosz
2020. január 03. 18:18
"A múlt évvel Magyarország ezeregyszáz éves történetének legjobb esztendejét zártuk." Ezerszáz? Mi lett az ezerévessel? Mi történt? Dogmaváltás a Fidesznél? Az meglepne. De örülök, hogy ilyent is lehet olvasni.
bObama
2020. január 03. 14:32
"Ha azonban a mérce ahhoz igazodik, hogy az országlakosok milyen hányada élt elfogadható jólétben (?) (1/3 ?) és biztonságban (?), akkor már nem lehetnek kétségeink.” Értelmezhetetlen ostobaság.
Coccothraustes
2020. január 03. 00:10
"2019 volt Magyarország történetének legjobb esztendeje" 2020 még jobb lesz. Hét bő esztendő következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!