Miért szeretjük a világvégét?

2020. január 30. 22:20

Nincs világvége, de igény az továbbra is van rá.

2020. január 30. 22:20
Aristo
aristo.pestisracok.hu

„Egyébként is, minden apokalipszis közös vonása, hogy az okaival foglalkozó tudomány azonnal követeli a költségvetésének megtízszerezését.

Később aztán, úgy éjfél felé, mikor már senki nem hallgatja, vagy aki hallgatja, az is alszik, meghívnak virológusokat is a műsorokba, akik elmondják, hogy a koronavírus nagyon régen ismert, csak enyhe, vagy tünetmentes megbetegedést okoz. Akik pedig meghaltak a fertőzésben, azok nagyon öregek, vagy nagyon fiatalok, vagy nagyon betegek voltak, és orvosaik szerint egyébként sem volt nekik sok hátra. De ez senkit nem érdekel. Végezetül aztán, csúcspontként, Hollywood filmet forgat majd a dologról, ahol a főszereplő védőruhában is jól láthatóan, világmegmentő arckifejezéssel – ha női főszereplőről van szó, akkor a védőruha kiemeli formás fenekét is – küzd a megmentésünkért. És győz.

Mi pedig kifizetjük a jegyet, a kólát, a pattogatott kukoricát és kifele jövet – eddigi magatartásunknak némileg ellentmondva – megjegyezzük, hogy mekkora marhaság volt az egész. De azért megnézzük a következőt is.

Akár nevethetnénk is dolgon. Csakhogy. Csakhogy nemsokára előáll majd valami vállalat a megoldással, melyet aztán trillió dollárokért elad a rettegőknek. Emlékezzünk a madárinfluenzára feleim! És ez bizony némileg új megvilágításba helyez az egész dolgot, és sanda gyanú ébred a szemlélőben a hiszti valós okait illetően.

Nincs világvége, de igény az továbbra is van rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. január 31. 23:30
Ötös. Majdnem Efrájim Kishon-szintű írás.
kata56
2020. január 31. 19:29
https://www.youtube.com/watch?v=rAa2Sxhv7jM
Pelso j.
2020. január 31. 09:12
Mi is ennek az írásnak az értelme, mondanivalója, - a nyilvánvaló nulla jelentősége mellett?
I_Isti
2020. január 31. 08:49
Miért szeretjük a világvégét? Azért, mert belül az emberiség a szívében érzi, hogy az, amit most/manapság csinál, nem maradhat következmény nélkül. Mint amikor a "rossz" gyerek valami olyasmit csinál, amire a válasz csak és kizárólag a büntetés lehet. Aztán a büntetésen jobb túlesni, mert azért mégiscsak katarzissal tud járni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!