Erős férfiak, gyenge állam

2020. január 30. 21:25

Orbán felfogásában a „női princípium” valójában egy szaporodási célszerszám.

2020. január 30. 21:25
Ónody-Molnár Dóra
168 Óra

„Alig telt el néhány nap az évből, és már megölt egy nőt a volt párja. Az év végéig még legalább ötven másik nő fog erre a sorsra jutni, az elmúlt évek statisztikái alapján. Hetente egy nő meghal, akit a magyar állam magyar felségterületen képtelen megvédeni egy másik magyar polgártól.

A párkapcsolati erőszakra nem lehet azt mondani, hogy az más, ott az államnak nincs dolga. Épp ellenkezőleg! Egy érdekből, haszonlesésből vagy indulatból a kocsmában elkövetett emberölés az, ami kiszámíthatatlan, előre megjósolhatatlan, ezért az államra leginkább az a feladat hárul, hogy kézre kerítse a tettest, és a társadalom többi részétől hosszú időre elkülönítse. Ezzel szemben a párkapcsolaton belüli gyilkosság a legritkább esetben következik be egyik pillanatról a másikra, mindenféle előzetes esemény nélkül. Ezért az államnak volna módja beavatkozni, ha akarna, és ha ennyi áldozat után hajlandó lenne az igazságszolgáltatás különböző szervezeteit felkészíteni arra, hogy érzékeljék a nyilvánvaló előjeleket.

Tíz éve van az Orbán-kormány hatalmon, ebben a tíz évben sem javultak ezek a statisztikák. Tíz éve minden héten ugyanúgy megölnek egy nőt többnyire hosszú évek fizikai és lelki bántalmazása után, és a Fidesz által hirdetett »erős állam« nem képes arra, hogy biztonságot nyújtson az erőszak áldozatainak. Azért fontos ezt az erős államot hangsúlyozni, mert önmagában nem meglepő, hogy ez az ötven pluszos, jobboldali férfiak által irányított Fidesz nem érzékeny a női jogokra. A miniszterelnök elmondta, hogy nőügyekkel nem foglalkozik. Az ő felfogásában a »női princípium« valójában egy szaporodási célszerszám. Ami meglepő, hogy ezek a jobboldali férfiak az állam tekintélyéről, erejéről, a törvényről és a rendről szónokolnak.

De mennyire erős az az állam, amelyik nem képes megvédeni a nőket és a gyerekeket? Mennyire működőképes az az állam, amely holnap ugyanúgy végigasszisztálja a következő nő megölését, ahogy végigasszisztálta tegnap is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. február 02. 21:11
Kivéve tégedet, csacsimacska. Könyörögve kérünk, ne szaporodjál! Te egymagad is egy rémísztő képződmény vagy!
syphax
2020. február 02. 05:40
".."valójában egy szaporodási célszerszám." TE NEM VAGY NORMÁLIS KISPICSA- PUNCIPIUM!
voltospultos
2020. február 01. 16:07
Minden felesleges bevezetést mellőzve ismét egy alapigazsággal kezdünk. Jó nőket más országban is lehet találni, ennyi jó nőt ilyen kis helyen azonban majdnem biztosan lehetetlen. Magyarországon a jócsaj/háztömb hányados egészen eYgedülállóan magas. A Gyűlölt Ellenségeink alkotógárdája nem a levegőbe Anyádba a négyszázzal!
Prince of Absurdistan
2020. február 01. 10:47
Múltkor láttam ezt a csajt egy tévéműsorban. Nem tűnt túl okosnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!