Folytatódik Magyarország kettészakadása

2019. december 27. 08:40

Kétségtelen, az ország nyert októberben. Nem nagyon, de úgy, hogy azt már nem lehet félremagyarázni vagy elmismásolni. És újra kiderült, mennyit érnek a miniszterelnök-pártelnök szépen hangzó, ám üres szavai.

2019. december 27. 08:40
Sebes György
Sebes György
168 Óra

„Kétségtelen, az ország nyert októberben. Nem nagyon, de úgy, hogy azt már nem lehet félremagyarázni vagy elmismásolni. És újra kiderült, mennyit érnek a miniszterelnök-pártelnök szépen hangzó, ám üres szavai. Persze tény, már régen közölte azt is, nem arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit tesz, de azért a bosszúállás szándéka egyértelmű. Hiszen a parlament még az övé, a kétharmados szavazógép rendelkezésére áll, bármit is találjon ki.

A magyar Országgyűlés kiüresítése nem az idén kezdődött, ugyancsak régóta tart, de a jelek szerint megállíthatatlan. A házelnök méltó partnere ebben a küzdelemben a miniszterelnöknek. Miközben Kövér László egyre újabb és újabb szankciókkal igyekszik kordában tartani az időnként akciózó ellenzéket, a rendszer szószólói gyakran hivatkoznak arra, hogy meg kell őrizni a T. Ház méltóságát. Azt azonban nem veszik észre – vagy inkább tudatosan erősítik -, hogy ők maguk rombolják azt a már csak szavakban létező méltóságot. A törvényeikkel, a viták ellehetetlenítésével, akaratuk erőszakos keresztülvitelével, vagyis mindazzal, ami a kétharmados többség parlamentjét immár 2010 óta jellemzi.

Már mindent elfoglaltak és a saját képükre formáltak. A látszatra sem adnak. Csak a megbízható embereik kerülhetnek fontos pozíciókba. Láthattuk ezt az idén az új alkotmánybírók vagy éppen a Médiatanács tagjainak megválasztásakor. Ami pedig változatlan, az a mérhetetlen cinizmus. Amikor az azonnali kérdések órájában arról érdeklődtek Orbán Viktornál, miért nem jelölhetett az ellenzék tagokat a Médiatanácsba, annyit válaszolt: ez a parlament hatásköre. Mintha nem tudná mindenki, hogy mennyire önállóan dönthet akár az Országgyűlés bármely kérdésről. Az idén megkapta a magáét a Magyar Tudományos Akadémia is, nehogy már akár a kutatóintézetek szembemehessenek a központi akarattal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2019. december 29. 12:38
Már az első szó után sejtettem, hogy hazudsz (ha így kezded: kétségtelen, abból már legalábbis gyanús, hogy éppen hazudni próbálsz). Aztán egy mondatot olvastam tovább, és lám. Az ország ugyanis nem nyert. A te haverjaid nyertek (itt-ott. Sok helyütt meg nagyon nem.) Nos, ezért igazán kár volt klaviatúrát ragadnod...
nyelvelő
2019. december 28. 17:01
https://www.szekelyszo.com/2019/12/kemenyen-beszolt-bajna-szekely-nemzeti.html?m=1
Vakfolt
2019. december 28. 09:36
Újabb semmitmondó ballik leckefelmondás, a legszebb "kedves rákosi pajtás mennyire szeretlek" felütésű levelek nyomán, ez nem a normális embereknek szól, mert értelem nincsen benne, ez a balnyif eskütétel, úgy tűnik ezt a faszt is fúrják komcsi pajtásai és most lihegve sietett megmutatni, hogy tudja a leckét. De undorítóak ezek a farokcsóváló pitizések.
áfonya
2019. december 28. 06:02
Rákosi Mátyás legjobb nem magyar tanítványa Fekete-Győr András. Nem jó Karácsonykor az ördögre gondolni, de Fekete-Győr András nem csak gonosz, hanem ostoba is, így hiába igyekszik, nem tartozik a teremtés árnyoldalához. A végtelen ostobaság gonoszsága azonban a szörnyűséges XX. században háromszor is majdnem elpusztította az emberiséget. A kommunizmus, a nácizmus és a liberalizmus, ez utóbbi éppen a munkája közepén tart, az észnélküliség tökéletessége segítségével pusztította, pusztítja az emberi világot. Legszörnyűségesebb agitátorai a Fekete-Győr András félék, akik úgy javasolják a nácik és a kommunisták módszereit a még náluk is agyatlanabbaknak, mint követendő liberális viselkedésmintát. https://kiettemeg.pestisracok.hu/2019/12/rakosi-matyas-legjobb-nem-magyar-tanitvanya-fekete-gyor-andras/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!