Európa megtagadói (11.)

2019. december 15. 10:13

A héten a Time azt közölte, hogy a 2019-es év embere Greta Thunberg.

2019. december 15. 10:13
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„A héten a Time azt közölte, hogy a 2019-es év embere Greta Thunberg. A tizenhat éves svéd diáklány a péntekenkénti globális klímasztrájk kezdeményezője, egyben emblematikus figurája, aki ahelyett, hogy iskolába járna, egyik klímakonferenciáról a másikra szaladgál (a napokban Madridban lépett fel), mindenhol bátran kinyilatkoztat, kioktat és szigorúan megdorgálja a politikai, gazdasági és egyéb vezetőket. A világ- és (állítólag) időutazó Gretát rajongótábora bálványozza, a gyáva píszí politikusok meg kényszeredetten meghallgatják, mert tabu kimondani, hogy a szemfényvesztő show főszereplőjét marionettbábuként mozgatják a háttérből valakik. A klímavándorcirkusz Asperger-kóros, copfos–dacos gyerekbohóca csacsiságokat hord össze a Földet fenyegető éghajlati katasztrófáról, a közelgő világvégéről, a világot megmentő vágyálmairól, a politikusok és szakemberek klímaügyi alkalmatlanságáról. De – ellentétben az 1994-es év emberével, a szentté avatott lengyel pápával – a svéd tinédzser azt akarja, hogy féljetek, féljünk!

A több mint egy éve járványként terjedő globális tömeghipnózis és -hisztéria láttán a józan eszű és egészséges lelkű ember azt teheti, amit a Hortobágy poétája (lásd Ady), aki, ha a bamba társakra s a csordára nézett, »káromkodott vagy fütyörészett«. Vagy úgy reagál, mint Donald Trump elnök a Twitteren: »Ez nevetséges! Gretának a dühkezelési problémáival kellene foglalkoznia, és beülnie egy jó régimódi filmre egy barátjával. Nyugi, Greta, nyugi!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. december 15. 11:39
Gusztustalan majmok!
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. december 15. 11:13
Esküszöm nem játszok rá, és nem direkt értetlenkedek, de amúgy mik Grétácska javaslatai "szakértőként"?
3M..
2019. december 15. 10:18
Közben a teljes Fidesz beállt Greta Thunberg mögé. 2050-re meg is hirdették a gyorsan, a teljes klímasemlegességet. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!