Egyetlen kapaszkodó

2019. december 01. 16:34

Nem világpolgárokra, magyar öntudatú emberekre van szüksége a hazának.

2019. december 01. 16:34
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A félrebillentett világ ma is csak foltokban tud arról, hogy a legendás Nyugat mellett volt itt egy Napkelet is, élén azzal a kivételes tehetségű Tormay Cécile szerkesztő asszonnyal, akit a maga korában többször is irodalmi Nobel-díjra jelöltek, műveit hat nyelvre lefordították. Meg volt egy erdélyi írófejedelem, gróf Wass Albert, akit másfél évtizeddel hazai – részleges – amnesztiája (1990) után máris a legkedveltebb magyar írók közé soroltak. A funtineli boszorkány egy 2005-ös felmérés szerint a 12 legnépszerűbb honi regény egyike. Ebben írja: »Ne rázzuk a fejünket gőgös fölényességgel, s ne rángassuk közömbösen a vállunkat, hogy az önbírálat kellemetlen terhét lerázzuk: mi magunk is felelősek vagyunk ezért a világért.« (Dacára sikerének a Horn-kormány belügyminisztere, Kuncze Gábor még azt is megtagadta az idős írótól, hogy hazajöhessen meghalni.)

Takaró Mihály jelenkori irodalomtörténész tisztán látja a folyamatokat. Előadásain sosem rejti véka alá nézeteit: a nemzeti öntudatot akarják kiölni a magyar emberből. Látni kell, minden felfordulást, pusztítást a kultúrán keresztül készít elő a liberális világ. Úgy tartja, nagyobb eséllyel marad magyar, aki elől elzárják a nemkívánatos külső hatásokat. Tanárként ő csak azt hajlandó tanítani, ami építi a diákjait – ami rombolja, azt nem. Nem világpolgárokra, magyar öntudatú emberekre van szüksége a hazának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mingtilift
2019. december 02. 13:39
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
egyvilág
2019. december 02. 11:45
Egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól. http://egyvilag.hu/temakep/074.shtml
kesztió
2019. december 02. 10:57
Mondjuk, az efféle cudarul mély bőszmagyarokra is ráférne egy kis magyartudás: A „Takaró Mihály jelenkori irodalomtörténész” szintagma olyan személyre utal, aki irodalomtörténettel foglalkozik ÉS kortásunk, azaz a jelenkorban él. Szerzőnk feltételezhetően azt akarta mondani, hogy jelenkorral foglalkozó irodalomtörténész. Azaz: JELENKORIIRODALOM-TÖRTÉNÉSZ a helyes formula. Mindig felemelő érzés, amikor a szélsőjobbos ütődöttek tanulhatnak valami hasznosat tőlünk, libsiktől, akár nemzeti vonalon is. :D
kesztió
2019. december 02. 10:50
Úgy tartja, nagyobb eséllyel marad észak-koreai, aki elől elzárják a nemkívánatos külső hatásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!