Bátran, pozitívan kell tudnunk igent mondani a jövőre

2019. december 18. 20:50

Boris Johnsonnak újra fel kell találnia magát, és én bízom benne.

2019. december 18. 20:50
Manfred Weber
Welt.de

„Boris Johnsonnak most igazolnia kell magát miniszterelnökként. Az eddig meglévő EU-s kapcsolatokat elvágni aránylag könnyű, de új fejezetet nyitni az együttműködésben már egyértelműen nehezebb. Boris Johnsonnak újra fel kell találnia magát: most kell hidakat építeni, kompromisszumokat találni, összetartani egy országot. Én bízom benne. Ezek összessége dönti majd el, hogy jó miniszterelnök lesz-e belőle. 

A CDU-nak és a CSU-nak nem kell megpróbálnia utánozni Johnsont, sokkal inkább az új jövőképeken kell dolgoznunk. A hazaszeretet összekötése a jövő digitális kérdéseivel, hogy mindenkinek élhető otthont biztosítsunk a digitális térben, legalább olyan fontos, mint a klímavédelem és egy Európa, ami az egyedülálló életmódját, hagyományait és értékeit védelmezi. 

Ehhez nincs szükség második Brexitre, hanem pont az ellenkezőjére: egy olyan Európára, ami felnő, és igazságos játékszabályokat állapít meg egy egyre turbulensebb világban. Ezért bátran és néha érzelmesen kell politizálnunk. Néppártként bátran, pozitívan kell tudnunk igent mondani a jövőre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2019. december 19. 20:24
Boris nyert a Weber meg bukott, és mindkét dolog nagyon pozitív.
amayyudan2
2019. december 19. 15:37
Manfred Webernek újra fel kell találnia magát az EU-főfütyivé NEM válása, mint orbitális pofáraesés után, és én bízom benne. Ő mondjuk Boris Johnsonnal ellentétben csak egy magát kereszténydemokratának hazudó kis ballib nímand, aki szemmel láthatóan még egy értelmes fejszőrzet kitalálására is képtelen saját maga számára, de hát ráér próbálkozni. A CDU-nak és a CSU-nak nem kell megpróbálnia utánozni Johnsont, inkább valóban amortizálják le magukat a parlamenti küszöb alá Merkel Stasimutti-val együtt, és vigyék magukkal a kukába a ballibkompatibilis selejt nézeteiket. Ehhez nincs szükség második Brexitre, hanem pont az ellenkezőjére: egy olyan Európára, ami konokul nyomja tovább a hülyeségeket, amik a Brexithez vezettek, így előbb-utóbb széthullik a csába az egész. Ha kicsit gondolkoztak volna, akkor akár még ki is tudták volna javítani a hibákat, szerencsére az összeomlás a Manfred-féle tehetségtelen nyomikat is maga alá fogja temetni. Néppártként bátran, pozitívan kell tudnunk igent mondani a jövőre, ami a saját csődjüket és az értelmesebb, migránsmentes országok (pl. V4) felívelését fogja elhozni, de szerencsére elég hülyék ahhoz, hogy ezt fel se fogják.
tango47
2019. december 19. 12:45
Boris Johnson egy extravagáns figura, de Weber szimplán egy súlytalan, unalmas senki. Na vajh melyiknek lesz jövője a világpolitikában?
Libraman
2019. december 19. 11:59
Ugyan már Freddy, kb. annyi súlyod van a politikában, mint egy lágy babaszaros pelusnak! :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!