Megvalósul az, ami ellen a rendszerváltás előtt küzdöttünk, és pont a Fidesz valósítja meg

2019. november 02. 11:23

Az, hogy Fidesz-tagként csalódtam-e, mellékes, mert a tagságom olyan, mint a Plútó a Naprendszerben: már el is felejtettem, hogy tag vagyok. Ha véget kell érnie ennek a történetnek, rakjanak ki. Vagy ne. Lépjen ki a párt! Interjú.

2019. november 02. 11:23
Dévényi István
168 Óra

A könyvet olvasva azt éreztem, a megírása egyfajta gyászmunka. Így dolgoztad fel a Fideszből való kiábrándulásodat?

Amikor elkezdtem írni, már túl voltunk annak a médiavilágnak az összeomlásán, amelyet ismertem. A Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót azonnal bezárták a választások után. A Heti Válaszban elhitették velünk, hogy van menekülőutunk, ám ez kamu volt. Nem volt esélyünk, de legalább tudtunk még egy kicsit kínlódni. Aztán elmentem augusztus elsején a Szabad fogás új évadának első felvételére a Hír TV-be, ahol lepattantunk a Valton Security embereiről a bejáratnál. Az volt az a pillanat, amikor bennem megszűnt létezni az a médiavilág, amit ismertem. Ültem otthon a teraszon, nyitott laptoppal, és tényleg nem emlékszem rá, hogyan, de elkezdtem írni.

Tizenhat évesen lettél párttag. Nem léptél még ki a Fideszből?

Nekem a Fidesz-tagság mellékes. Nagyon fiatal voltam, nagyon lelkes és nagyon igazunk volt, amikor 1989-ben a Fidesz-alapszervezetet megalapítottuk. Aztán már nem voltam aktív. Az, hogy Fidesz-tagként csalódtam-e, mellékes, mert a tagságom olyan, mint a Plútó a Naprendszerben: már el is felejtettem, hogy tag vagyok. Ha véget kell érnie ennek a történetnek, rakjanak ki. Vagy ne. Lépjen ki a párt!

Mi tette be végleg a kaput?

Az Elios. De akkor még nem volt se megírva, se kinyomozva. Hallottunk róla fideszes körökben, milyen pompás üzleti sikerek vannak. Azt gondoltam, ez nem történhet meg. Addigra, amikorra az orosz közeledés érzékelhetővé vált, már kifelé tartottam a szisztémából. Nekem a tovarisi konyec meghatározó élmény volt. Ezért is lettem jobboldali. A rendszerváltás előtt néptáncosként Nyugat-Németországba jártunk fellépni. Ha az ember Münchenből Sátoraljaújhelyre ér haza, feltesz kérdéseket. Én az kérdeztem, Magyarországról ki lopta el a színeket, az egyéniségeket, miért szomorú mindenki.

Most ugyanúgy feltehetők ezek a kérdések.

Igen, megvalósul az, ami ellen küzdöttünk. És pont a Fidesz valósítja meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2019. november 03. 18:54
… Az, hogy Fidesz-tagként csalódtam-e, mellékes, mert a tagságom olyan, mint a Plútó a Naprendszerben: már el is felejtettem, hogy tag vagyok … Hülye barom. A Plútó átlagosan negyvenszer van távolabb a naptól, mint a föld, de a naprendszernek vannak olyan tagjai, amelyek több ezerszer vannak távolabb, mégis a nap vonzásában állnak.
ami személyes
2019. november 03. 16:06
Javítanék : Ez a közeg válik alkalmassá politikai celebek megválasztására. És egyébként X
koronaszepe
2019. november 03. 12:30
Sajnálom Dévényit, ill. nem is. Nincs miért. Az ember gondolkodik, fejlődik, változik, meg közben a világ is változik. Jó srác, bátor srác, jól ír, jól vezet műsort, szimpatikus. Már a HV-nál is bírtam, ha nem is értettünk egyet semmiben, ami abból fakadt, hogy én 98-ban szakítottam lélekben a Fidesszel, Orbánnal.
Tatulus
2019. november 02. 23:31
Megint egy emelkedett lelkiismeretű balfasz, aki a saját tehetségtelenségéért a Fideszt okolja! Mivel az elismerések nem az általa kívánt színvonalúak, marad a mutogatás visszafelé! Gyenge jellem, gyenge újságíró, gerinctelen ember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!