Már belülről is Orbánozunk?

2019. november 19. 19:34

Felettébb érzékeny vagyok arra, ha Orbán Viktort igyekeznek felelőssé tenni a lagymatag és felelőtlen politikáért, amelynek eredményével október 13-án szembesültünk.

2019. november 19. 19:34
Stoffán György
Stoffán György blogja

„Döbbenten olvasom a Magyar Nemzet november 16-ai számában Pilhál György cikkét (https://magyarnemzet.hu/velemeny/polgari-korok-7497380/), amelyből visszacseng a balliberális ellenzék Orbánozása. Pilhál idéz is e cikkben Bencsik Gábortól, aki facebook bejegyzésében a Fideszt, mint a nagy egészet bírálja: – »Eltűnt az emberi hang, a tévedéseket őszintén bevalló, az eredményeket bemutató, a másféle véleményre is kíváncsi, párbeszédre hajlandó magatartás, helyette agytrösztökben kimunkált, közvélemény-kutatásokon megmért üzenetek vannak, meg izomból politizálás…«

Erre tesz »egy lapáttal« a Magyar Nemzet újságírója, aki évekkel ezelőtti cikkét, mint világmegváltó sorokat tett közzé ismét. ...

És most, itt álljunk meg egy szóra! A levél minden bizonnyal Orbán Viktornak szólt, s bár a hangnem meglehetősen jó szándékúnak tűnik, a mostani újraolvasás viszont rossz érzéseket kelt. Bennem.

Netán elfelejtette az újságíró, és elfelejtette a nép is, hogy az árvízkor nem a fotósok miatt hordta a homokzsákokat a Miniszterelnök? Hogy 2015-ben kipucolta a Keleti pályaudvart és környékét? Elfelejtették az állampolgárság visszaadását? Az ország újraépítését 2010-től… mindent elfelejtettünk? A »Wellness-medencékben« már nem emlékezünk arra, hogy az előző kommunista-liberális érában örült mindenki – tán még Pilhál is –, hogy lyuk van a seggén (bocsánat), és esetleg lejut nyáron akár a Balatonra is? Vajon merne ma este sétálni bárki is Párizs szűk mellékutcáiban vagy akár a Sendlingen-tor környékén, Münchenben?

Igaz, a Polgári Körökre szükség volna, de azokat felnőtt emberek alkották, akik mellé aligha kell pesztra. S főleg nem maga a Miniszterelnök! A polgári körök fenntartására és a személyes találkozásokra az elkényelmesedett képviselő urak és hölgyek a hivatottak! Itt a lehetőség, tessék bizonyítani! Annyi »tiszteletdíjért« már csak-csak lehet…

Felettébb érzékeny vagyok valamire. Arra, hogyha Orbán Viktort igyekeznek felelőssé tenni azért a lagymatag és felelőtlen politikáért, amelynek eredményével október 13-án szembesültünk. Mintha Orbán Viktornak kötelessége volna, hogy a Fidesz munkatársait ellenőrizgesse, két nemzetmentő, európai ördögökkel folytatott tárgyalás között. Mintha Orbán Viktor napjai nem 24, de legalább 72 órából állnának, s mintha Orbán Viktor egy személyben lenne a törvényalkotó, a törvényhozó és a törvényalkalmazó. Pedig nem az! Ő egy felelős magyar politikus, egy ember, aki Magyarországot igyekszik a legaljasabb indulatok és rágalmak közepette megmenteni a végső pusztulástól.

Nem! Nem Ő a hibás! És ezt Pilhál kollégának és a nemzeti sajtó minden munkatársának látnia illenék. Vagy mi történik ma a Magyar Nemzetnél? Új feladat? Új parancs? Már belülről is Orbánozunk? Már belülről is rágja a szú azt a nemzeti keresztény politikát, amelyet az ellenzék olyan nagy vehemenciával igyekszik a világon mindenütt hazudozva megdönteni? Akik eddig a Fideszből éltek és nem is rosszul, ma Orbán Viktort akarják az ellenzékkel együtt elzavarni? Régi cikkekből idézni lehetne bárkinek, de ma nem azt a kort és nem azt a világot éljük, hogy e luxus megengedhető lenne!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2020. január 18. 11:46
Egy Fidesz talpnyaló megrettent, hogy még a felvásárolt (Magyar Nemzet/Magyar Idők)-ben is valaki kritizáni merte a "Generalissimust", a "Kárpárok Géniuszát"!!! Hát ezért némítottuk el ezt az újságot???
syphax
2019. november 22. 06:00
"... a kétharmad személyes tapasztalatú megismerése belső ellenzékként....." EZ AZ Ú.N. "SZEMÉLYES--NEGATIV TATTALMÚ(!)--TAPASZTALAT" LEHETSÉGES, valós alapú. A lényeges kérdés azonban itt és edzzel kapcsolatban az, hogy "EZT", az "ILYET" valaki hogyan "dolgozza föl"? A CEZURA--azaz a határvonal--az igaz birálat és a hamis tartalmú birálat között OTT HÚZÓDIK, hogy: KÉPES-E VALAKI "TÚLLÁTNI" ÉS "TÚLLÉPNI" EZEKEN-- a kétségkivül meglévő, létező, sőt újratermelődő--negativumokon??? Én azt állitom: VAN OK ÉS IGAZ INDOK ARRA, HOGY A FIDESZ-KDNP-VEL KAPCSOLATOS NEGATIV ATTRIBÚTUMOKAT--KRITIKÁVAL UGYAN--DE NE(!) TEKINTSÜK "KENYÉRTÖRÉSRE OKOT ADÓ" KÖRÜLMÉNYNEK!!! ÉN IGY GONDOLKOZOM, ÖN ÉS AZ ÖNHÖZ HASONLÓK MÁSKÉNT! Én--és környezeteim--nem(!) fogadjuk el és NEM KÖVETJÜK az önök gondolkodási metodikáját. JÓ OKUNK VAN ARRA, HOGY NE(!) FOGADJUK EL.
syphax
2019. november 21. 16:43
Mengyi nem volt a "miénk", hisz' annakidején Tiszaújvárosban (Leninvárosban) és nem MISKOLCON választották meg.Szabó Csabáról meg ÉN AZT SEM TUDOM, hogy kicsoda..BÁR LEHET HOGY TUDNOM KELLENE, de azt se tudom, hogy eszik-é avagy isszák. Tállai meg echte kövesdi MATYÓ úgyhogy Ő sem miskolci. Bár nekem MINDEN NEGATIV TULAJDONSÁGA ELLENÉRE IS SZIMPATIKUS. És a kövesdiek meg kifejezetten rajonganak Érte.
syphax
2019. november 21. 05:36
Az NEM "ORBÁNOZÁS"--igen tisztelt Stoffán úr--ha nem hallgatjuk el a hibáinkat-állhatatossággal, hűséggel, kitartással--a FIDESZ-KDNP-hez és Dr.Orbán Viktor Miniszterelnök úrhoz. Ellenkezőleg" "AZ" jóindulatú segités--persze olyan fajta és féle véleménnyilvánitás esetén ahogyan én gondolom. Mert abban igaza van, vagy lehet, hogy igenis a jelen helyzetünkben LEHET KÁROS(!) "ORBÁNOZÁS"--a balliberális ellenzék lelkületével. Hiszen "ilyen hangszerelésű" káros bírálat sajnos van is, és erre valóban nincs szükség! Hol az elfogadható HATÁR a káros és a kártékony bírálat és kritika között? Ha az "ÉRTED HARAGSZOM NEM ELLENED" elv és szemlélet tetten érhető, akkor az még az "elfogadható" bírálati kategória! Ha nem, akkor az már valóban káros és fölösleges akadékoskodás és szőrözés--amint Ön is észrevételezi. Lényeg: tegyük meg a fenti distinkciót, és helyes mértékkel tegyük meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!