Kocsis-Cake Olivio szerint a szomszédos népekkel kell ünnepelni Trianont

2019. november 23. 11:45

Mit? Azt, hogy szétszedték az országunkat? Darabokra…

2019. november 23. 11:45
MarciPunk
ezatuti.blogstar.hu

„Az megvan, amikor a román testvéreinkkel pacsizunk egyet június 4-én, a mi nemzeti gyászunkban, ami nekik a nemzeti ünnepük? Ezt várja el tőlünk Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd Magyarország egyik tagja.

Nem érti és nem is érzi. Nem is várhatjuk tőle. Minden bántás nélkül rögzítsük a tényt, hogy Kocsis-Cake Olivio csak félig magyar, hiszen az édesapja tisztességben keverdett hazánkba Bissau-Guineából. Maga Olivio is Cake Baly Olivio nevet kapta a születése után, csak később lett Kocsis. Szóval ő a Párbeszéd egyik tagja és ezen minőségében egy konferencián beszélt arról, hogy Trianon 100. évordulóját együtt kellene ünnepelnünk a körülöttünk lévő országokkal. 

Erre most mit mondjon az ember? Mert ugye ez kézlegyintéssel el lehetne rendezni ezt az egészet, mondván, hogy ez egy barom, de ennél sajnos sokkal bonyolultabb a képlet. Mert ugye Kocsis-Cake országgyűlési képviselő – az MSZP-Párbeszéd közös lista 99. helyéről ugrott be a patkóba, mert ugye Karácsony Gergely a lista éléről sem vette át a mandátumot, pedig mennyivel előrébb lennénk most, ha ezt megteszi. Szóval ott ül a parlamentben Kocsis-Cake és szavaz. Az ország és a nemzet ügyeibe van közvetlen beleszólása. Ezzel a hozzáállásal, ezzel az öntudatlansággal, ezzel a böszmeséggel.

No, de vissza a mondatra, ami miatt most főszereplő lett a politikus. Szerinte együtt kellene ünnepelnünk a románokkal, a szlovákokkal, az ukránokkal, vagy éppen a szerbekkel. Mit? Azt, hogy szétszedték az országunkat? Darabokra… Ez marha nagy ünnep. A románoknak, a szerbeknek, az ukránoknak, meg a sosemvolt szlovákoknak igen. Nekünk tragédia. Eleve az ünnep szó vérlázító. A közös ünneplés meg értelmezhetetlen. Csak egy ilyen igazi böszme beszélhet ilyenről. A baj az, hogy szava van. 

És még érvei is vannak a vélt igaza mellett. Azt mondja ez a szegény, hogy az Európai Unió úgyis megoldást jelent az egészre, mert már nincsenek is határok. Szóval ez már majdnem az, de mégsem. Hát öcsém, nagyon nem. Mert attól az még Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia. Attól az állampolgárságnak csak a fele magyar. Mondjuk a szebbik fele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2019. november 25. 10:40
""összeollóztál két különböző dologra való beszélgetés-részletet" Hazudsz, konzekutív ("válasz erre" funkcióval kölcsönösen összeláncolt) párbeszédből idéztem. Be is számoztuk a kérdéseket-válaszokat." Ebben kivételesen igazad van, összekevertem, hogy mire kérsz linket. Viszont előzőben küldtem. Akkor is bugyuta vagy, ha nem vagy képes egy egyszerű rákeresést elvégezni... "Hazudsz. Azt válaszoltad, hogy az UGYANAZ. "Kár hogy az a cikk már nem elérhető a kommentekkel együtt, szívesen idézném..."" Későbbiekben adtam a javítást, véleménnyel ugyan, de: "Ajánlgatsz nekem törvényeket, de el sem olvasod. Szavakon lovagolsz, mert az előzetes letartóztatás kifejezést használtam. De te hogy hívnád? Tudom a törvény az "előállítható" szót használja, de a pontos kifejezés nem ez. De legyen, használjuk ez utóbbit, de mi a különbség. Egy cellábban dekkol végig..." ""Kár hogy az a cikk már nem elérhető a kommentekkel együtt, szívesen idézném..." Megint hazudsz. A cikk elérhető: https://mandiner.hu/cikk/20191.." Kösz hogy megtaláltad, nekem nem sikerült. Nem szoktam menteni a régebbi cikkek címét, vagy csak nem voltam elég alapos hogy megtaláljam.
selsalzfar
2019. november 25. 03:30
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
enes
2019. november 24. 20:56
Törvénybe kellene rögzíteni KCO eszmefuttatását. Paródiaként.
catalina9
2019. november 24. 16:29
Kocsis-Cake Olivio szerint a szomszédos népekkel kell ünnepelni Trianont..." hát Cake elvtárs ez olyan, mintha a maga anyját megerőszakolnák, és utána azzal állna elő, hogy koccintsunk az erőszaktevővel...hát ha annyira akar koccintson, de ne a mi nevünkben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!