Amikor lehetőségünk van büszkének lenni az országra, éljünk vele

2019. október 02. 09:55

Nem eltúlzott udvariasság volt az ENSZ-főtitkár részről az, amikor Szlovákiát a térség hajtóerejének nevezte.

2019. október 02. 09:55
Sólymos László
Bumm.sk

„Csak szemléltetésként: akkor, amikor egyik szomszédunk egy új szénbánya megnyitását készítette elő, a környezetvédelmi minisztérium elfogadtatta a 2030-ig szóló Környezetpolitikai Stratégiát, a kormány pedig jóváhagyta a felső-nyitrai szénrégió átalakítását.

Amikor az éghajlatváltozás említésekor sok állam és politikai képviselő is az Európán kívüli nagy szennyezőkre mutogat, Szlovákia csatlakozott a Zöld Klíma Alaphoz, amely segíti a fejlődő államokat az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Bizonyára nem tévedés, nem véletlen és nem is eltúlzott udvariasság volt  António Guterres ENSZ-főtitkár részről az, amikor Szlovákiát a térség hajtóerejének nevezte az éghajlatváltozás elleni harcban.

Manapság sok ország az önostorozás hibájába esik. Bármilyen előrelépést is érnek el, az otthoni reakció általában: »ezt már régen kellett volna« vagy »ez nem elég«. Természetesen Szlovákia sem kivétel. Bizonyos értelemben ez így helyes, hiszen ez a reakció arra kényszeríti az országot, hogy továbblépjen. Bár néha a jóból is megárt a sok, amikor lehetőség van büszkének lenni az országra, ne legyintsünk rá, hanem éljünk vele. Ezt a lehetőséget a klímacsúcs egyértelműen megadta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2019. október 03. 14:06
Oszt a Benes dekrétumokkal mi a helyzet, drága Most-Híd funkci elvtárs?
Óbor Dezső
2019. október 02. 13:50
Te csak foglalkozz a láthatatlan alkotmányodal, te akadályoztad meg a reprivatizációrol szóló Zétényi Takács féle törvényt is, gyáva alak vagy, aki még a párkányi hídon sem mert átmanni. ( mert azt mondták) .....a te szavad már nem ér semmit!....
annamanna
2019. október 02. 12:51
"a szerző környezetvédelmi miniszter" "Messze nem ez volt az első csúcstalálkozó, amelyen környezetvédelmi miniszterként részt vettem, de egy szempontból mégis kiemelkedő. A konferencia megerősítette, hogy Szlovákia végérvényesen kitört az éghajlatváltozást jelentéktelen kérdésként kezelő országok közül. Nem a szavaknak és nyilatkozatoknak, hanem annak köszönhetően, amit az elmúlt négy évben sikeresen véghezvittünk."
Senye Péter
2019. október 02. 10:31
"..António Guterres ENSZ-főtitkár...Szlovákiát a térség hajtóerejének nevezte az éghajlatváltozás elleni harcban. " No meg a migráns befogadásban is. https://444.hu/2018/06/29/szolidaritasa-jeleul-szlovakia-kesz-befogadni-1200-migranst-a-szomszedos-orszagokbol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!