Ki nevet a végén?

2019. augusztus 30. 07:22

Róma helyett Párizs és Berlin döntött az olasz kormányról.

2019. augusztus 30. 07:22
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Az eddigi belügyminiszter szerint a G7-es csúcson kapta meg az áldást az új, baloldali koalíció, amit továbbra is a párton kívüli Giuseppe Conte vezethet. Ha valóban erről van szó, az nem volna példátlan. Ugyanis 2011-ben a G20-as csúcson Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy
akkori francia elnök gyakorolt nyomást Silvio Berlusconi olasz kormányfőre az euróövezet megmentése érdekében. Kiszivárgott, hogy Merkel telefonon is felhívta Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnököt, hogy váltsa le Berlusconit. Merkel, Sarkozy és Berlusconi cannes-i beszélgetése után tíz nappal utóbbi már nem volt hatalmon.

Berlinben, Párizsban és Brüsszelben nem szeretnék, hogy a Liga kormányon legyen. Az Öt Csillag Mozgalom sem számít túl megbízhatónak a szemükben, de a szociál­demokraták gyámsága alatt jobb híján már velük is ki lehet békülni. Az úgymond független Conte már hitet is tett a két párt remek egysége mellett, amelynek ő nemcsak külső szemlélője akar lenni, hanem ahogy fogalmazott, a kötőanyag köztük, az egység őre. Ez elég sajátos kijelentés olyan pártok esetében, amelyek még pár hete sem tudták elképzelni a közös munkát, ráadásul az ötcsillagosok a hatalmon maradás érdekében szembeköpik mindazt, amit az elmúlt években az elit elleni harcról mondtak. Persze ez sem példátlan, máshol is összeálltak már az állítólagos újítók az addig megvetett elittel, de attól még nem lesz kevésbé kiábrándító Luigi Di Maio pártja szavazóinak.

Ráadásul a szociáldemokraták már jó előre megmondták: csak akkor mentik meg Di Maiót, ha teljesen megváltozik a kormányzás iránya. A legfontosabb lépés, amivel azonnal jófiúkká válnak Brüsszel és a többiek szemében, a bevándorláspolitikai fordulat lesz. Salvini figyelmeztetett: ha visszajönnek a szociáldemokraták, visszajönnek a embercsempészhajók is az olasz partokra. Ez borítékolhatóan így is lesz. Salvini elsősorban azzal szúrta a bevándorláspárti elit szemét, hogy kinevezése után azonnal neki is látott a Liga által hirdetett szigorú migrációs politika megvalósításának. Az M5S pedig ebben egy darabig partner is volt, az utóbbi hónapokban azonban Salvini szerint már szándékosan bénították a kormány munkáját más ügyekben is.

Az új koalíció terve tehát a látszat ellenére aligha az elmúlt hetekben született.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2019. augusztus 31. 08:18
Nem értem ezek a hajók miért nem rögtön a Francia,Spanyol kikötőkbe viszi migránsokat?Undorító a liberálisok Európai ámokfutása. Macron,és a pedofil felesége biztos tárt karokkal fogadnák őket.
lhotx
2019. augusztus 31. 07:38
Megcsináltatják velük az „esedék”-es költségvetést (méghozzá jókora nyomás alatt). Aztán kirúgják őket, hogy csak úgy ropog majd.
nyugalom
2019. augusztus 30. 10:42
Ezekről viszont rövidesen az olaszok fognak dönteni, mégpedig rövidesen, amikor megindul a taxiztatás!
Megtalálta
2019. augusztus 30. 10:39
Elmentek ezeknek otthonról. Ezzel, meg a kibaszott niggercsempész NGO--kal csak egy italy-exitnek ágyaznak meg. Rohadt liberális férgek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!