Itt igenis véleményterror van

2019. július 25. 08:32

Ha a valóságot leírod, rasszistának kiáltanak ki. Kathy Zhu szépségverseny-győzelmét a politikailag korrekt szervezők visszavonták, mert nem tetszik nekik a MAGA-sapka az ázsiai kisebbséghez tartozó lányon.

2019. július 25. 08:32
Szilvay Gergely
Mandiner

„Védi rasszista tartalmú posztjait a koronától megfosztott Miss Michigan”írja a 24.hu annak kapcsán, hogy a szervezők megfosztották szépségkirálynői címétől Kathy Zhut, az idei Miss Michigan verseny nyertesét.

Miért is rasszista Kathy Zhu?

Egyrészt azért, mert Trump-rajongó.

Másrészt mert – idézem a 24.hu-t – „A szépségkirálynő többek között a feketéket gyilkoló feketékről írogatott Twitteren”.

Hát ez aztán a rasszizmus, de nézzük a konkrét Zhu-idézeteket!

Zhu egyik tweetjében azt kommentálta, hogy egyetemi kampuszában egy standon bárki felpróbálhatott hidzsábot: „Tehát akkor ez egy divatos kiegészítő, és nem vallási dolog? Vagy már kezditek hozzászoktatni a nőket, hogy milyen iszlám elnyomás alatt élni?”

A 24.hu szerint ez „panaszkodás”, szerintem viszont elég világos, hogy ironizálásról van szó.

A másik posztban Zhu azt írja: „Tudtátok, hogy a feketék haláláért jelentős részben más feketék tehetők felelőssé? Mielőtt másokat okoltok, oldjátok meg a problémáitokat a saját közösségetekben!”

Nos, Zhu nem azt írta, hogy minden fekete haláláért feketék a felelősek, hanem hogy jelentős részben. És igen, Zhunak igaza van, amikor azt mondja a CNN-nek, hogy álláspontja statisztikákon alapul.

A kérdés egyik prominens kutatója a Manhattan Institute kriminológus kutatója, Heather Mac Donald, a The War On Cops című kötet szerzője, akit mi is kifaggattunk egy interjúban. Mint mondta:

holott csak a város lakosságának 23 százalékát adják. A feketék és a hispánok által elkövetett lövöldözések együtt a lövöldözések 98 százalékát teszik ki New Yorkban. A fehérek a város lakosainak 34 százalékát teszik ki, de csak a lövöldözések 2 százalékáért felelősek.”

Mac Donald hozzáteszi: „Ez a különbség abban is megmutatkozik, hogy amikor a rendőrséget lövöldözés miatt hívják ki, szinte mindig kisebbségek által lakott környékre hívják őket, az áldozatok is kisebbségiek, és az elkövetőről adott leírás is kisebbségi gyanúsítottról fog szólni.”

 

Továbbá: „Szóval, ha, ahogy említettem, New Yorkban a feketék a lakosságnak csak 23-át teszik ki, de 53 százalékban állítják meg őket a rendőrök, akkor az aktivisták és a sajtó ezt a rendőrségi rasszizmus elsődleges bizonyítékának kiáltja ki. Azonban, tekintve hogy a rendőrség munkája adatvezérelt, a megfelelő viszonyítási alap nem a népességarány, hanem a bűnelkövetési adatok. Még csak a rendőrök fegyverhasználata sem mutat faji előítéletet.”

Persze a rasszizmus szóról a címében az idézőjelet nagyvonalúan lefelejtő 24.hu siet megjegyezni: „mielőtt bárki véleményterrort kiáltana: a szervezők nem azért fosztották meg koronájától Zhut, mert számukra nem szimpatikus véleményt fogalmazott meg, hanem mert megsértette a verseny szabályzatát, amely szerint a résztvevők »pozitív személyiségeknek” kell lenniük«.”

Nos, ez nyilvánvaló baromság: miért lesz negatív két ilyen kommenttől? Lehet, hogy millió „milyen szép nap van”-tweetje van, de van kettő ilyen, s akkor már negatív személyiség? Ez a pozitívszemélyiség-dolog egy takarózásra szolgáló gumiszabály. 

Itt igenis véleményterror van,

s ha a 24.hu elhinné a szervezők állítását, akkor valóban idézőjelbe tette volna a rasszizmus szót a címében. 

Elég szomorú, hogy az iszlám keresetlen kritizálása és a feketék közti bűnözés valóságára való rámutatás ma rasszizmust jelent. Már csak azért is, mert utóbbi esetében az áldozatok is a feketék: az adott negyedek jogkövető fekete polgárai, akik szeretnék, hogy végre rend legyen. Ahogy a fehéreket sem fogják megvédeni a fehér bűnözőket attól, hogy fehérek, így a feketék jogkövető többsége sem fog összekacsintani a bűnözőkkel, ha azok történetesen épp feketék. 

A feketék közti magasabb arányú bűnözésnek az oka az egykori szegregáció már-már tovatűnő, egyre halványabb hatásán túl „a családok szétesése. A fekete gyermekek 72 százaléka házasságon kívül születik, a belvárosokban azonban ez a szám 85-90 százalék. Ez társadalmi katasztrófa.” Elsősorban szocializációs kérdésről van tehát szó, arról, hogy milyen mintákat kapnak, gyakorolnak és visznek tovább.

Szerintünk Kathy Zhu nem rasszista.

Szerintünk szexi a MAGA-sapkás ázsiai származású csaj!

És egyáltalán nem tűnik negatívnak!

Egyébként ugye Kathy Zhu ázsiai származású, azaz kisebbségi (ez persze még önmagában nem véd a rasszizmus ellen), ami azért érdekes, mert az ázsiaiakat az átlagnál jobb teljesítményük miatt a baloldal nem szereti a kisebbségek közt számon tartani.

Szánalmasak a szépségverseny rendezői és a 24.hu is.

Make America Great Again! 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. július 25. 22:11
"Szerintünk Kathy Zhu nem rasszista." Szerintünk meg nem tök mindegy? Egy távoli ország ismeretlen valakije, akiről Szilvay nélkül jól megérdemelten soha nem is hallottunk volna. Már ha csak magamból indulok ki, mint a szintén királyi többest használó Szilvay Gergely.
Akitlosz
2019. július 25. 22:09
"Make America Great Again! " Ez nem Szilvay Gergely dolga. Ha úgy érzi, hogy az, akkor miért nem disszidál oda? Magyarországnak van elegendő saját problémája, nincsen itt szükség még az amerikaiakéira is.
Akitlosz
2019. július 25. 22:06
"Szerintünk szexi a MAGA-sapkás ázsiai származású csaj!" Akkor a szexiversenyen kellett volna indulnia. A szexiség még nem szépség. A nők nagy része tud(na) szexi lenni, ha nagyon az akar lenni. De a szépséghez születni is kell, csak korlátozottan lehet rásegíteni.
Akitlosz
2019. július 25. 22:02
Az hogy ki szép ízlés dolga és ez az ízlés meglehetősen függ a rassztól. Egy sárga a sárgáknak szép. A fehéreknek a fehér a szép. És így tovább. A szépségverseny meg politika, ahogyan ez a cikk is az. Úgy ránézésre nem szép ez a nő, azért mert sárga, teljesen függetlenül attól, hogy miket hord össze az interneten. És a sapka sem sokat javít a kinézetén, függetlenül a sapka feliratától. Az csak valami politikai üzenet lehet, hogy kineveznek egy kínait a legszebb amerikainak. :-) Eleve csakis indiánoknak szabadna ott indulni ilyeneken. :-) Aki tényleg szép is és tényleg amerikai is ő valahogyan így néz ki: https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjQxMzU5YTItYmExZi00NzYzLThhYmItNWI3NWQxNWZlMzA4XkEyXkFqcGdeQXVyMjQwMDg0Ng@@._V1_UY317_CR104,0,214,317_AL_.jpg Vagy így: https://i.pinimg.com/736x/7a/73/3e/7a733e108622a5470327dc3ffa19d716--native-american-beadwork-native-american-women.jpg Szóval erről a sapkás nőről azt sem hiszem el, hogy amerikai lenne, azt meg pláne nem, hogy szép, már persze nem ferde szemmel nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!