Auf wiedersehen, Herr Weber!

2019. július 01. 09:57

Manfred Weber, a szemforgató, puha gerincű kis bajor, ha nem korábban, de a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazásakor biztos magára vonta a figyelmet

2019. július 01. 09:57
Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

 Manfred Weber, a szemforgató, puha gerincű kis bajor, ha nem korábban, de a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazásakor biztos magára vonta a figyelmet: oly mesterien művelte a kétszínű, balkáninak mondott politizálást, hogy még Bukarestben is megirigyelhették volna. Lehet, hogy éppen Klaus barátja – tudják, a Iohannis – ihlette? Mindenesetre olyan gyakorisággal cserélte az „európai értékek” szellemében született véleményét, mint más férfiember – ha egyáltalán lehet erről a mai politikailag korrekt viszonyok között szólni – általában a gatyáját szokta.

 
Mindenesetre az önismeret teljes hiányára mutat, hogy Manfredünk egyáltalán elhihette, hogy ilyen magasra – vagy ilyen mélyre? – törhet. Azok felelősségéről se feledkezzünk meg, akik elhitették vele, hogy alkalmas lenne a feladatra. Bár, ha az isiászosra gondolok, rögtön elmegy a kedvem az efféle kutakodástól. Egy világos: a jelenlegi elképzelések, elvárások szerint egy EB-elnöknek elsősorban az eszközemberi feladatok teljesítésére kell alkalmasnak lennie. Arra, hogy mindig, mindenütt azt mondja, amit tőle – valakik, de nem a választóik, mert azok nincsenek! – éppen elvárnak. Legalábbis az „európai értékek” követése ezt kívánná meg tőlük.
 
Az EU alapító öregjei eme „európai értékek” hallatán valószínűleg maguk is elborzadnának, s azt mondanák: mi nem ilyen lovat – értsd: Európát – akartunk.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jord
2019. július 01. 13:08
A nagy baj az hogy most miután a kormány kinevezte királycsinálónak magát/sok primitiv barom fideszes nagy örömére/jön majd a nagy meglepi Viktornak és a korrupt kormányának is.LÉSZEN MAJD NAGY ÖRJÖNGÉS ÉS TILTAKOZÁS.De nem árt megnézni hogy az Unió Á-ban mennyi a tudásunk és az is érdekes hogy az UNIÓ B-ben, is kurva gyengék vagyunk, nincs esély a felzárkózásra.
u.cserkész
2019. július 01. 11:46
Hogy is mondta kedvenc zenebohócom: "Van másik." Egy ilyen beosztásra, ahol felelősség nincs, viszont van bazi nagy fizetés, mindig akad jelentkező.
Kopa
2019. július 01. 11:22
Volt választója Webernek, Bajorországban 2.355.067 szavazatot kapott a CSU, ami 40.7% volt . 2014-ben 1.567.448 volt a CSU
Vadakat terelő juhász
2019. július 01. 11:07
Ennek ellenére a fideszesek egyhangúlag megszavazták Webert a néppárti frakció vezetőjének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!