A piócás nő

2019. július 09. 08:46

Komoly összpontosítás kell hozzá, hogy az embert ne szippantsa be a rendszer logikája.

2019. július 09. 08:46
Nagy N. Péter
168 Óra

„Kádasné Balogh Orsolya nem lépi át, amit nem szabad. Róla azt tudom meg a BOON hírportálon, hogy kezdetben kutyákat és a macskákat menteni járt Kazincbarcikáról Lyukóvölgybe. Mindenki le akarta beszélni, de ő szenvedélyes állatbarátként csak ment a barátnőjével, hogy etessék a kutyákat. Volt, amikor sírva fakadt, mert egy kisgyerek a kutyatápot ette. Tett egyet a Morzsi tányérjába, egyet a sajátjába. Elment a boltba, és vett a családnak élelmiszert. Azóta, ha tud, visz valamit a szegény embereknek is, bár ő sem tehetős.

Pedig komoly összpontosítás kell hozzá, hogy az embert ne szippantsa be a rendszer logikája, ami Ferge Zsuzsa szavaival a következő: a felső százezer és egymillió folyamatosan és iszonyúan sokat nyer. Aki pedig nem ismeri el a NER-t, az nincs. Nem az van, hogy nincs velünk vagy ellenünk, hanem egyszerűen nincs.

Ami nincs, azt pedig úgy lépi át az ember, hogy szinte észre sem veszi. Feljebb, a nyilvánosság természetes horizontjain megszoktuk, hogy 2010 óta bő kétszáz céget államosítottak, tettek szolgálóvá, azt is, hogy a lassan immár második új elit építése minden szempontot felülír. Tekintsünk el attól, hogy milyen kocsikon, jachtokon, helikoptereken, magánrepülőkön közlekednek, azzal törődjünk, hogy az átalakított szakközépiskolákból nulla szövegértéssel jönnek ki a gyerekek. Műszaki leírásokat, háztartási gépek használati utasítását, élelmiszerek csomagolásán lévő információkat, fizetési papírokat, banki szerződéseket, orvosi leleteket kell majd megérteniük. Így hogy?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. július 09. 14:53
"Komoly összpontosítás kell hozzá, hogy ne szippantson be a rendszer logikája"?....hú ez mekkora vakker, b..szod....de a pofád meg van még?...nem szakadt le?....gondolod: meg eszi a nép, ezt az ócska aggipropos dumádat?? Gratulálok, f-kalap!!
Mich
2019. július 09. 13:16
Bolsi propagandista 3.0.
DrPepper
2019. július 09. 12:47
Azon tűnődöm, milyen az, amikor valakit felszippant a rendszer logikája? Olyan mint amikor kokaint szippant valaki, bár azt az ember szippantja és nem viszont. Szóval hogy tud egy logika szippantani?
Vakfolt
2019. július 09. 12:33
Az a szomorú, hogy erre a szar dumára az ország 10%-a vevő és okosan bólogatnak is hozzá. Csak éppen mintha a kilencvenes éveket vetítené a mába! Mi a helyzet a bokros csomagos családi pótlék elvételével? Az áron alul átjátszott, leszerelt, elvitt, majd csődbe vitt, bezárt gyárakkal, elbocsátott dolgozókkal? Az olajszőkítők és komcsi pajtásaik maffiájával? Hogy 97.-re funkcionális analfabétákat is felvettek a főiskolákra, 58 ponttal a húspénz miatt? Kóka helikoptere, Veres családi válalkozása És a többi rohadék aki az ellopott államvagyonból politikai hatalmat kovácsolt és a politikaival leraboltak mindent, például a szuper M5-ös, drágán, de szar, és még fizetős is, belépőkapukkal? Ja, a múltat végképp eltörölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!