Megéri-e a nők életért kockáztatni, ahelyett, hogy alternatívát nyújtunk nekik?

2019. július 05. 10:29

Az abortuszok csökkentése a megfelelő oktatással és a megfizethető fogamzásgátlással kezdődik.

2019. július 05. 10:29
Könnyü Hella
Azonnali.hu

„Az utóbbi napokban népszerű hírként röppent fel a kormányközeli médiában, hogy a momentumos EP-képviselő Cseh Katalin a „csecsemőgyilkos” és „szervkereskedő” Planned Parenthoodnak gyűjtött adományt a Facebookon keresztül. Ezt a két állítást a szervezettel kapcsolatban rengetegen cáfolták már előttem – nem is erről szeretnék értekezni, hanem a Cseh által emlegetett biztonságos és anonimitást biztosító szabad döntéshozatal fontosságáról.

Ehhez ismerni kell, hogy a hazai és az amerikai abortusztörvények és metódusok lényegesen különböznek. Magyarországon ma a művi terhességmegszakításhoz a nőnek szabad akaratából (ún. válsághelyzet megjelölésével) a terhesség 12. hetéig joga van. Ezt természetesen megelőzi több konzultáció is, ahol felvilágosítást adnak az állami támogatásokról, az örökbeadásról és a további fogamzásgátlással kapcsolatban is.

Az utóbbi hónapokban több, hagyományosan konzervatív, republikánus déli államban is elfogadtak a korábbinál sokkal szigorúbb abortusztörvényeket. Ezeknek a nagy része a terhesség 6. hetéig engedélyezi a terhességmegszakítást, amikor is először figyelhető meg az embrió szívverése. Ez a gyakorlatban egy két hete késő menstruáció – sok nőnek ekkor még semmilyen terhességi tünete sincs, és sokan nem is gyanakodnának terhességre.

Ilyenkor szokott felmerülni a jó magyar kommentelők körében a „minek ment oda” mentalitás: a miértek vitatása, annak a figyelmen kívül hagyásával, hogy az elköttetésen kívül semelyik fogamzásgátló módszer nem 100 százalékos. A személyes válsághelyzet számos dolgot jelenthet – ezt a döntést nem kérdőjelezheti meg a társadalom. Fontos az élet védelme – de miért csak a meg nem született magzaté?

Egy nő két dologért tehet meg bármit – azért, hogy teherbe essen, vagy épp azért, hogy semmiképp ne legyen gyermeke. Ez akkor is így lesz, ha törvényileg szabályozzák az abortuszt, mivel a nem kívánt terhességek száma nem az elrettentéssel, a kiút lezárásával kell, hogy csökkenjen. Cseh Katalin is többször említette már (amivel én is egyetértek), hogy az abortuszok csökkentése a megfelelő oktatással és a megfizethető fogamzásgátlással kezdődik. Ebben játszik jelentős szerepet is a Planned Parenthood – a könnyen kezelhető weboldalon egyszerűen és gyorsan juthat mindenki az őt érdeklő információkhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. július 07. 16:04
"Megéri-e a nők életért kockáztatni, ahelyett, hogy alternatívát nyújtunk nekik?" FÉRFIKÉNT MONDOM: SOXOROSAN NEM(!!!) ÉRI MEG! NAGYON-DE NAGYON-NAGYON NEM! A cikkiró kérdése ezért nagyon jó! Óvni és védeni kell a normális, szülőképes korú, szülni akaró és tudó hölgyeinket--itt Magyarországon is de mindenütt a Világon. AZ ABORTUSZ NEM(!!!!) PÁLYA! RÉM ÉS BŰN ÉS VÉSZ ÉS BAJ--NAGYON ILYENE ISZONYAT AZ ABORTUSZ! GYERMEKGYILKOSSÁG!!!
néhai Ch.Pilot
2019. július 06. 16:26
Nomen est omen... KÖNNYŰ Hella :-D
néhai Ch.Pilot
2019. július 06. 16:25
"... az abortuszok csökkentése a megfelelő oktatással és a megfizethető fogamzásgátlással kezdődik." Nem egészen. Kezdődni ott kezdődik, hogy nem kell lefeküdni nyakló nélkül mindenkivel (megjegyzés a cikkíró felé: a "nyakló" nem fogamzásgátló szer).
cutcopy
2019. július 06. 01:30
Örök ellentmondásos libsik, a migránsnak több joga van itt lenni mint a megszületendő gyermekednek, aztán meg panaszkodtok, hogy a melegpár haverotok nem fogadhat örökbe csecsemőt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!